- Jeg var sjokkert mot slutten

Phelps vant med ett hundredel - tok gull nr. 7.

Michael Phelps tok sitt sjuende gull i Beijing-OL etter en sjeldent dramatisk finale på 100 meter butterfly. Han vant med ett hundredel og jublet vilt.

Ved vending var Phelps bare nummer sju, men han spurtet forbi de andre på den siste lengden. Med aller siste svømmetak tok han seg forbi serbiske Milorad Cavic, som så ut til å skulle spolere rekorddrømmen hans.

Phelps slo inn til 50,58 og jublet vilt da han forsto at han hadde vunnet. Det var første gang på de sju øvelsene han har vunnet at Phelps ikke satte verdensrekord i OL-bassenget. Det gjorde lite. Dramaet og ikke minst følelsene, som han tidligere har vist bare i stafettene, vil bare øke svømmeyndlingens markedsverdi ytterligere.

- Jeg var sjokkert mot slutten. Det var en litt forsinket reaksjon, sa Phelps, som gamblet med å ta et siste tak idet Cavic grep etter veggen.

Trodde han hadde tapt

- Jeg trodde faktisk at jeg hadde tapt løpet der og da. Men jeg tror det var forskjellen til slutt. Det gjorde vondt de siste 10 meterne. Det var mitt siste individuelle løp, og jeg ville avslutte så sterkt som mulig, sa amerikaneren.

Han kan også glede seg over en bonusutbetaling på én million dollar etter sitt sjuende gull i Beijing. Men det vil bli småpenger når han skal tegne sponsor- og reklameavtaler etter sine rekordleker.

Phelps er nå oppe i 13 OL-gull i karrieren.

DRØMMEN LEVER: Michael Phelps er nå bare ett gull unna å slå rekorden til Mark Spitz. Om han greier det, får vi svaret på søndag. Foto: AP
DRØMMEN LEVER: Michael Phelps er nå bare ett gull unna å slå rekorden til Mark Spitz. Om han greier det, får vi svaret på søndag. Foto: AP Vis mer

Andrew Lauterstein fra Australia tok bronse lørdag

(NTB)