<strong>MESTERE:</strong> Den mannlige verdensmesteren i boksing, Vladimir Klitsjko, har fått øynene opp for kvinneboksing etter å ha sett Cecilia Brækhus. Nå skal de samarbeide, og i dag møttes de i Madison Square Garden i New York før Klitsjkos mesterkamp førstkommende lørdag. Foto:Pontus Höök / NTB scanpix
MESTERE: Den mannlige verdensmesteren i boksing, Vladimir Klitsjko, har fått øynene opp for kvinneboksing etter å ha sett Cecilia Brækhus. Nå skal de samarbeide, og i dag møttes de i Madison Square Garden i New York før Klitsjkos mesterkamp førstkommende lørdag. Foto:Pontus Höök / NTB scanpix Vis mer

- Jeg var skeptisk til kvinnelige boksere, men nå ser jeg kvaliteten

Tungvektsmesteren i boksing, Vladimir Klitsjko, har inngått samarbeid med Cecilia Brækhus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Lørdag skal Klitsjko møte utfordreren Bryant Jennings i «boksingens mekka», Madison Square Garden, hvor rekken av legendariske tungvektskamper nærmest er endeløs. Da han og Jennings tirsdag kveld norsk tid møttes til pressekonferanse før kampen, benyttet han anledningen til å presentere norske Brækhus som nå har inngått et samarbeid med Team Klitsjko.

Han har sett sju-åtte av de siste kampene hennes og kunne ikke få fullrost henne da Dagbladet traff ham etter pressekonferansen.

- Hun er den mest suksessfulle kvinnen i verden. Det er spennende å jobbe med før. Jeg har aldri jobbet med en kvinnelig bokser før.  For å være ærlig var jeg alltid skeptisk til kvinnelige boksere, men nå ser jeg kvaliteten. Spesielt Cecilias måtte å bokse på er veldig imponerende. Stilen også. Jeg ser fram til et godt samarbeid, sier den ukrainske verdensmesteren.

- Flott dame Hun står like bak ham på det lille podiet. De har nettopp holdt opp alle beltene de har sammen for fotografene.

- Jeg synes hun er en flott dame. Hun er virkelig boksingens førstedame, sier han og smiler i hennes retning.

-  Hvordan kan du hjelpe henne?

- Hun må hjelpe seg selv. Jeg kan ikke bokse for henne. Men vi har kunnskap til å plassere henne på en større scene. Vi har hatt suksess med promovering flere steder i verden. Det vil hjelpe Cecilia, sier Klitsjko og legger til at han er forberedt på å gi henne alle de rådene hun måtte ønske.

Han tror også at det nye samarbeidet kan bety at Brækhus nå kan få kamper i USA.

- Det er jeg ikke i tvil om. En kvinne som har alle beltene er definitivt interessant for et amerikansk publikum også.

- Et steg opp Selv smilte Brækhus bredt der hun sto i svart kjole ved siden av den rødkledte Klitsjko. Det er første gang de møtes.

- Hva betyr dette for deg?

- Det er selvfølgelig som du ser, et steg opp. Alt er mye større. Det er morsomt og et naturlig steg videre i karrieren. Jeg gleder meg enormt til dette samarbeidet og til å bli kjent med ham og teamet hans, sier Brækhus til Dagbladet.

Selv håper hun også på at samarbeidet kan bety proffkamper i USA.

Vladimir Klitsjko

• Født 25. mars 1976 i Kasakhstan.

• Ukrainsk tungvektsbokser og bror av tidligeretidligere tungvektsmester Vitalij Klitsjko.

• Tredobbelt verdensmester i tungvektsboksing. Regnes som en av verdens beste tungvektsboksere.

• Skal i tittelkamp med Bryant Jennings i Madison Square Garden lørdag 25. april.

- Jeg håper absolutt at vi kan få til det en gang i framtida.

Samtidig gjør Klitsjko det klart for Dagbladet at han også kunne tenke seg å komme til Norge og bokse.

- Absolutt. Boksing har ingen grenser. Det er noe som er så internasjonalt. Nå har Norge nylig åpnet opp for proffboksing, og det er jeg begeistret for, sier Klitsjko.

Cecilia Brækhus

• født 28. september 1981 i Cartagena i Colombia. Oppvokst i Bergen.

• Verdensmester i proffboksing i klassen weltervekt i forbundene World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO), World Professional Boxing Federation (WPD) og International Boxing Federation (IBF). Dermed er hun den første kvinnelige bokseren i verden med alle fire beltene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer