VISER FORSTÅELSE: Patrick Mtiliga forstår avgjørelsen til Morten Olsen som uttalte at venstrebacken har spilt sin siste landskamp. Foto: Chaiwat Subprasom/REUTERS/NTB scanpix
VISER FORSTÅELSE: Patrick Mtiliga forstår avgjørelsen til Morten Olsen som uttalte at venstrebacken har spilt sin siste landskamp. Foto: Chaiwat Subprasom/REUTERS/NTB scanpixVis mer

- Jeg var skuffet over vrakingen

Venstreback snakker ut om situasjonen som gjorde at han ble kastet ut av landslaget.

(Dagbladet): Danmarks landslagssjef Morten Olsen raste etter VM-kvalifiseringskampen mot Italia etter at Patrick Mtiliga nektet å komme på banen etter å ha startet kampen på benken.

- Han har spilt sin siste landskamp. Han nektet å spille etter ha måttet starte på benken, sa Danmark-landslagssjef Morten Olsen.

Nå tar hovedpersonen selv bladet fra munnen og forklarer hvorfor han oppførte seg som han gjorde.

- Jeg var skuffet over vrakingen. Jeg ville meldt ifra til landslagsledelsen etter kampen at jeg var skuffet uansett. Men jeg stod til rådighet under kampen, det vil jeg gjøre helt klart. Jeg hadde sagt ja til å bli med troppen, men jeg følte at måten jeg ble forbigått på.. jeg følte meg ikke verdsatt overhodet, sier Mtiliga til danske Ekstra Bladet.

Irritert Det som skal ha irritert Mtiliga mest har vært den totale mangel på kommunikasjon mellom han og Morten Olsen. Ingen skal ha snakket med forsvarsspilleren da han ble utsatt for rasistiske tilrop i kampen mot Bulgaria. Ingen fortalte ham heller hvorfor Simon Poulsen (som tok hans plass i startoppstillingen mot Italia) ble etterinnkalt i troppen til Danmark, og hvorfor han plutselig skulle starte kampen.

- Jeg spør hvorfor jeg ikke skal spille kampen, men det blir det ikke svart på, sier Mtiliga før han legger til:

- Det har ikke vært noe spesiell kommunikasjon mellom meg og Morten Olsen opp gjennom årene.

Han er irritert over å bli sparket ut av landslaget, men forstår samtidig Morten Olsens beslutning.

Uforståelig En skade holder Leon Andreasen borte fra landslagsspill, men situasjonen som har oppstått i den danske leiren har spilleren fått med seg.

- Hvordan faen i helvete kan man si nei til landslagsspill? Det er fullstendig ubegripelig for meg. Er han klar over hvor mange unge mennesker som ville gitt deres høyre arm bare for å spille for landslaget? Undrer den skadede midtbanespilleren i prat med Ekstra Bladet.