RÅEST: Petter Northug hadde størst fart og parkerte konkurrentene Cologna og Vylegzhanin i spurten på fellesstarten med skibytte. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
RÅEST: Petter Northug hadde størst fart og parkerte konkurrentene Cologna og Vylegzhanin i spurten på fellesstarten med skibytte. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

- Jeg var stokk stiv

Men Northug vant likevel spurten - og er fortsatt øverst i sammendraget.

(Dagbladet): Petter Northug slo Dario Cologna og Maxim Vylegzhanin i en rå spurtduell, og vant den fjerde etappen av Tour de Ski. Nordmannen beholder dermed ledertrøya i sammendraget.

Det så ut til at Dario Cologna skulle trekke det lengste strået i spurten, men Northug kom fort bakfra og var overlegen over mållinja. Maxim Vylegzhanin ble nummer tre.

- Jeg var stokk stiv, men traff brukbart. Det var ikke en rå spurt, men jeg kom først, sier Petter Northug til NRK.

God drahjelp Petter Northug fikk god hjelp fra Kristian Tettli Rennemo som dro skikongen opp den siste bakken. Niklas Dyrhaug var også fint med framme, men han var uheldig og falt like før spurten.

- Min jobb var å hjelpe Petter. Jeg datt to ganger, men følte meg sterk og kom tilbake der framme. Jeg vet ikke hva som skjedde i det siste fallet, sier Dyrhaug til NRK.

- Hadde gode ski i dag, og det var godt å ha flere norske rundt meg, sier Northug om hjelpen.

Kristian Tettli Rennemo ble nummer fem, 1,7 sekunder bak Northug.

Rolig start Petter Northug fikk ikke med seg noen bonussekunder på den første innlagte klassisk-spurten. Han lå bak i feltet og tok det tilsynelatende knusende med ro, sammen med blant andre Dario Cologna. Marcus Hellner var først over linja og fikk med seg 15 bonussekunder. Eldar Rønning fikk med seg det siste bonussekundet som ble gitt ut.

På den andre innlagte spurten var heller ikke Petter Northug med framme. Lukas Bauer fikk med seg flest sekunder, mens Dario Cologna tok innpå Northug i sammendraget med tre bonussekunder.

- Det går ikke an å gå gjennom Tour de Ski uten tunge dager. Det er kanskje greit at det kom nå før hviledagen, sier Northug.

I den tredje innlagte spurten bestemte Dario Cologna seg for å slå til. Han kom først over bakken til 15 bonussekunder, og nok en gang var Petter Northug langt bak i feltet. På dette tidspunktet var Cologna 13 sekunder foran Petter Northug i sammendraget. Dyrhaug fikk med seg to sekunder i samme spurt.

Viste seg fram Først etter skibyttet før den fjerde innlagte spurten begynte Petter Northug å vise seg fram. Han la seg langt framme i feltet og viste at han ville ha de 15 bonussekundene på toppen. Men Dario Cologna ville ikke være stort dårligere, og hang på i ryggen til nordmannen opp bakken til andreplass og 12 sekunder.

På den femte innlagte spurten gjorde Petter Northug det igjen. Han var råsterk opp bakken før den siste runden, og tok nok en gang flest bonussekunder. Cologna ble nummer fire i den samme spurten, og tapte syv sekunder til nordmannen.

LEDER FORTSATT SAMMENDRAGET: Petter Northug har 1,1 sekund ned til dario Cologna i Tour de Ski-sammendraget. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
LEDER FORTSATT SAMMENDRAGET: Petter Northug har 1,1 sekund ned til dario Cologna i Tour de Ski-sammendraget. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

Med seieren i dag leder fortsatt Northug i sammendraget. Han har 1,1 sekund ned til Dario Cologna.

- Det er godt å stå først, men det er fryktelig jevnt. Det blir en tøff fight, sier Northug.

I morgen er det reise og hviledag for utøverne i Tour de Ski.