MINDRE STØTTE:  Alexander Kristoff mistet spurtopptrekkeren sin i går, og må dermed belage seg på mindre støtte i spurtene fremover. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MINDRE STØTTE: Alexander Kristoff mistet spurtopptrekkeren sin i går, og må dermed belage seg på mindre støtte i spurtene fremover. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Jeg var sur fordi jeg mistet en av mine viktigste hjelperyttere

Men nå har Kristoff skværet opp med laget.

GRENOBLE (procycling.no): Det var stor dramatikk etter gårsdagens etappe i Tour de France, da Alexander Kristoffs (Katjusja) viktigste hjelperytter, Alexander Porsev, måtte kaste inn håndkleet etter å ha fullført utenfor tidslimiten. 

Russeren hadde nemlig brent vekk alle kreftene på å dra feltet på flaten for kapteinen Joaquim Rodriguez. Spanjolen slet likevel i stigningene, og var ikke i nærheten av etappeseieren.

Det fikk Kristoff til å se rødt, og nordmannen sa til procycling.no i går at taktikken var "latterlig". 

- Har dere skværet opp på laget etter etappen i går?

- Vi har tatt en samtale og de forstår mitt synspunkt. Jeg mister en viktig hjelper, og vi fikk egentlig ingenting igjen for det, men det er jo lett å si i ettertid. De prøvde jo for Rodriguez, og det var planen at han skulle prøve å gå for seieren, men han hadde ikke beina, sier Kristoff til procycling.no. 

Dårlige bein
Rodriguez bærer klatretrøyen i rittet, men er likevel langt unna toppformen etter han brakk flere ribbein under et krasj i årets Giro d'Italia.

- Han er ikke helt i form, han trodde kanskje han hadde bedre bein enn han hadde. Men ja, jeg var bare sur fordi jeg hadde mistet en av mine viktigste hjelpere, innrømmer Kristoff.

Nå må 27-åringen hovedsakelig stole på Gatis Smukulis og Luca Paolini i spurtopptrekkene. 

Mangel på motivasjon
I dag følger en av rittets hardeste fjelletapper, hvor feltet blant annet skal forsere det høyeste punktet i årets Tour de France, Col d'Izoard (2360 moh.).

- Det er en skikkelig fjelletappe i dag, hvordan psyker du deg opp for å komme deg igjennom?

- Når jeg ikke har sjansen, pleier jeg å være ganske dårlig, så det blir bare å komme seg igjennom. Jeg pleier å slite ganske mye når jeg ikke har motivasjon, innrømmer nordmannen.

På gårsdagens etappe slet han også med den ekstreme varmen, da det var over 30 grader og stekende sol. 

- Det er litt kaldere i dag, det hjelper kanskje litt?

- Får håpe det hjelper litt, ja. I går slet jeg ganske mye i bunnen av bakkene. Så får håpe det går litt greiere i dag, avslutter Kristoff til procycling.no.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.