- Jeg var sur fordi jeg mistet en av mine viktigste hjelperyttere

Men nå har Kristoff skværet opp med laget.

MINDRE STØTTE:  Alexander Kristoff mistet spurtopptrekkeren sin i går, og må dermed belage seg på mindre støtte i spurtene fremover. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MINDRE STØTTE: Alexander Kristoff mistet spurtopptrekkeren sin i går, og må dermed belage seg på mindre støtte i spurtene fremover. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GRENOBLE (procycling.no): Det var stor dramatikk etter gårsdagens etappe i Tour de France, da Alexander Kristoffs (Katjusja) viktigste hjelperytter, Alexander Porsev, måtte kaste inn håndkleet etter å ha fullført utenfor tidslimiten. 

Russeren hadde nemlig brent vekk alle kreftene på å dra feltet på flaten for kapteinen Joaquim Rodriguez. Spanjolen slet likevel i stigningene, og var ikke i nærheten av etappeseieren.

Det fikk Kristoff til å se rødt, og nordmannen sa til procycling.no i går at taktikken var "latterlig". 

- Har dere skværet opp på laget etter etappen i går?

- Vi har tatt en samtale og de forstår mitt synspunkt. Jeg mister en viktig hjelper, og vi fikk egentlig ingenting igjen for det, men det er jo lett å si i ettertid. De prøvde jo for Rodriguez, og det var planen at han skulle prøve å gå for seieren, men han hadde ikke beina, sier Kristoff til procycling.no. 

Dårlige bein
Rodriguez bærer klatretrøyen i rittet, men er likevel langt unna toppformen etter han brakk flere ribbein under et krasj i årets Giro d'Italia.

- Han er ikke helt i form, han trodde kanskje han hadde bedre bein enn han hadde. Men ja, jeg var bare sur fordi jeg hadde mistet en av mine viktigste hjelpere, innrømmer Kristoff.

Nå må 27-åringen hovedsakelig stole på Gatis Smukulis og Luca Paolini i spurtopptrekkene. 

Mangel på motivasjon
I dag følger en av rittets hardeste fjelletapper, hvor feltet blant annet skal forsere det høyeste punktet i årets Tour de France, Col d'Izoard (2360 moh.).

- Det er en skikkelig fjelletappe i dag, hvordan psyker du deg opp for å komme deg igjennom?

- Når jeg ikke har sjansen, pleier jeg å være ganske dårlig, så det blir bare å komme seg igjennom. Jeg pleier å slite ganske mye når jeg ikke har motivasjon, innrømmer nordmannen.

På gårsdagens etappe slet han også med den ekstreme varmen, da det var over 30 grader og stekende sol. 

- Det er litt kaldere i dag, det hjelper kanskje litt?

- Får håpe det hjelper litt, ja. I går slet jeg ganske mye i bunnen av bakkene. Så får håpe det går litt greiere i dag, avslutter Kristoff til procycling.no.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer