- Jeg var totalt utslitt

Oddvar Brå måtte hjerteopereres i forrige uke.

HAR GÅTT MED HJERTEFEIL I FEM ÅR: I fjor høst gikk Oddvar Brå fra å være i kjempeform den ene dagen, til å være helt på bunn den neste. Ved juletider stoppet det helt opp - og langrennslegenden fikk påvist hjertefeil. Foto: Ole Morten Melgård
HAR GÅTT MED HJERTEFEIL I FEM ÅR: I fjor høst gikk Oddvar Brå fra å være i kjempeform den ene dagen, til å være helt på bunn den neste. Ved juletider stoppet det helt opp - og langrennslegenden fikk påvist hjertefeil. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Langrennslegenden Oddvar Brå (61) var i forrige uke gjennom en fem timers lang hjerteoperasjon, etter at han rundt juletider fikk påvist hjerteflimmer.

Det skriver Dagens Næringsliv i dag.

Hjertefeilen ble oppdaget etter kroppen til Brå over tid hadde oppført seg unormalt. TIl slutt stoppet det helt opp.

- Det var veldig merkelig. En dag var jeg helt ferdig og orket ingenting, mens dagen etter kunne jeg være i rekordform og trene hardt. Hele høsten var slik. Rundt juletider var jeg totalt utslitt, sier han til Dagens Næringsliv.

For Brå artet hjertelidelsen seg på den måten at han fikk høyere puls enn vanlig under hvile, noe som tæret hardt på overskuddet.

61-åringen har fått vite at problemet har vært der i så mye som fem år, uten at det ble oppdaget før i fjor vinter. De enorme treningsmengdene han la ned i sin aktive karriere kan ha forårsaket hjerteforstyrrelsene.

- Jeg fikk høre (av legen) at jeg hadde et utrolig sterkt hjerte for alderen, men det var ganske «fortullat». Han mente det var en passende beskrivelse på flimmeret, sier Brå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer