SEINT SEIERSMÅL: Glen Johnson (midten) er vel så god offensivt som han er defensivt. I sluttminuttene mot Chelsea viste han både teknikk og avslutteregenskaper av høy klasse da han senket gamleklubben på Stamford Bridge.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY
SEINT SEIERSMÅL: Glen Johnson (midten) er vel så god offensivt som han er defensivt. I sluttminuttene mot Chelsea viste han både teknikk og avslutteregenskaper av høy klasse da han senket gamleklubben på Stamford Bridge.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNYVis mer

- Jeg var trolig det siste navnet folk tenkte på på

Johnson senket gamleklubben med sjelden scoring.

(Dagbladet): Chelsea - Liverpool 1-2.

Det er av sine egne man skal ha det, heter det, og det var akkurat det som skjedde på Stamford Bridge søndag ettermiddag.

Men på tross av alt forhåndssnakket om Fernando Torres' mulige gjenoppstandelse, var det en spiller som hadde tatt det motsatte karrierevalget som ble avgjørende i prestisjeduellen mellom Chelsea og Liverpool.

Glen Johnson var riktignok en omvei innom Portsmouth før han havnet på Merseyside, men det var i Chelsea han fikk sitt gjennombrudd på øverste nivå.

Verst i klassen Chelsea har denne sesongen hatt en lei tendens til ikke å stå distansen helt ut. Før søndagens oppgjør hadde det tidligere så defensivt robuste mannskapet sluppet inn fem mål i kampens siste ti minutter. Etter Johnsons frekke og vakre seiersmål tre minutter før full tid, steg det tallet til seks.

Det er verst i klassen sammen med Wigan og Blackburn - altså ikke lag av Chelseas kaliber bør sammenligne seg med på noe som helst plan.

- Jeg var trolig det siste navnet folk tenkte på (som målscorer), sier Johnson til Sky Sports, som i rettferdighetens navn er en offensiv backtype med gode ferdigheter.

- Jeg liker å involvere meg framover, og jeg er takknemlig for målet. Jeg har hatt noen vanskelige måneder, men jeg har følt meg bedre og bedre etter skadeproblemene, og er i ferd med å komme i form, sier matchvinneren, ifølge Sporting Life.

Sterk Dalglish-statistikk Selv om vertene hadde slått tilbake ved innbytter Daniel  Sturridge etter at Maxi Rodriguez ga gjestene ledelsen en drøy halvtime ut i kampen og presset voldsomt på for et seiersmål, uteble uttellingen.

I stedet smalt det i den andre enden da Charlie Adam fant en fremmadstormende Johnson med en strøken 40-meterscrosser. Høyrebacken dro seg innover i banen og brukte landslagskollega Ashley Cole som rundingsbøye før han satte ballen kontrollert forbi både Petr Cech og John Terry.

KOMMER MED SEIERSGARANTI: Hver gang Maxi Rodriguez scorer, vinner Liverpool. Så skjedde også i kveld.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
KOMMER MED SEIERSGARANTI: Hver gang Maxi Rodriguez scorer, vinner Liverpool. Så skjedde også i kveld.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Dermed tok Liverpool sin andre seier på rad - den tredje på de fire siste - i ligasammenheng på tradisjonelt vanskelige Stamford Bridge. Samtidig opprettholdt Kenny Dalglish sin bemerkelsesverdig sterke statistikk borte mot London-laget:

Skotten er nemlig ubeseiret på som Liverpool-manager, og kunne vise til seirer i åtte av ti kamper som Blackburn- og Newcastle-sjef. Selv om maktbalansen i engelsk fotball har endret seg vesentlig siden den gang, er det en bunnsolid statistikk, uansett hvordan man vrir og vender på det.

Verste under Abramovitsj For André Villas-Boas er imidlertid det meste av statistikk dyster lesning. Det samme er tabellen.

For første gang i Abramovitsj-æraen har Chelsea tapt to strake hjemmekamper, og for første gang på elleve år har Chelsea tapt fire av de 12 første kampene. Nå skiller det 12 poeng opp til serieleder Manchester City, og det er vanskelig å se hvordan de lyseblå skal rote bort et slikt forsprang slik de har innledet sesongen.

Seieren bringer også Liverpool opp på 22 poeng sammen med Chelsea, Tottenham og Arsenal og er dermed i aller høyeste grad med i kampen om en Champions League-plass.

GODT BYTTE: André Villas-Boas gjorde klokt i å ta av en svak John Obi Mikel og erstatte ham med Daniel Sturridge, men engelskmannens utligningsmål var ikke nok til at Chelsea fikk med seg poeng.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
GODT BYTTE: André Villas-Boas gjorde klokt i å ta av en svak John Obi Mikel og erstatte ham med Daniel Sturridge, men engelskmannens utligningsmål var ikke nok til at Chelsea fikk med seg poeng.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS Vis mer