- Jeg var utrolig heldig

Petter Solberg holdt på å frontkollidere under dramatisk transportetappe.

ATEN/OSLO (Dagbladet.no): Petter Solberg var på vei til dagens siste fartsprøve SS13, da ulykken skjedde. Han hadde da ødelagt girstanga på fartsprøven i forkant, og brukte litt tid på å reparere den.

For å unngå å frontkollidere med en privat bil under transportetappen, måtte Solberg kjøre av veien. Bilen fikk moderate skader, og styringa skal være ødelagt.

- Jeg lå på rett side av veien. Midt i en sving står plutselig en bil midt i veien. Jeg ville ikke krasje i den, og kjørte ut til siden. Der traff jeg en stein, forklarer han.

Både Petter Solberg og kartleser Phil Mills kom fra ulykken uten skader.

Han synes likevel det var en uhyggelig og dramatisk opplevelse.

- Jeg var utrolig heldig, sier Petter.

Kjører igjen i morgen

Solberg kjørte derfor ikke dagens siste fartsprøve, og dermed er rallyet helt ødelagt for nordmannen. Han lå på tredjeplass i sammendraget før ulykken.

KJØRTE UT: Petter Solberg holdt på å frontkollidere i Hellas. Foto: REUTERS
KJØRTE UT: Petter Solberg holdt på å frontkollidere i Hellas. Foto: REUTERS Vis mer

- Men jeg starter i morgen, sier Petter.

Da starter han med en tidsstraff på fem minutter, noe som etter dagens resultatliste vil innebære en 8. plass.

Marcus Grönholm leder rallyet, foran Sebastien Loeb.

- Det er helt tragisk at det går an. Det skulle ikke vært lov å ha så mye uflaks. Jeg synes synd på ham, sier storebror Solberg til Dagbladet.no.

Superkjøring av Henning

Henning Solberg lå på 8. plass etter SS12, men kjørte veldig bra på den 13. fartsprøven. Han ble bare slått av Marcus Grönholm, med fattige 2,6 sekunder.

Dermed klatret han to plasser, og han ligger nå fire minutter bak ledende Grönholm.

- Jeg kan når jeg må. Jeg bremset litt på den 12. fartsprøven, for det var store steiner i veien. Jeg har ikke nok erfaring til å kjøre fort i så tøffe partier.

- Dessuten er jeg privatfører, og jeg har ikke råd til å ødelegge bilen. Det er viktig for sponsorene mine at jeg kjører i tre dager, sier Henning.

- Jeg var utrolig heldig

Han har gode sjanser til å klatre ytterligere i morgen. Storebror Solberg har bare seks sekunder opp til 4. plassen og et drøyt minutt opp til pallen.

- Det er tøffe etapper her nede, men søndag skal jeg ta noen sjanser, som de andre, sier Henning.

Sebastien Loeb hadde store problemer på dagens siste fartsprøve, og kjørte nesten halvannet minutt tregere enn Grönholm. Et dekk skal ha eksplodert, noe som skapte trøbbel for franskmannen.

Dermed er uhellet til Petter Solberg ekstra bittert. Hvis han ikke måtte kjørt ut og ikke hadde ødelagt bilen, kunne han spist opp forspranget Loeb hadde og i stedet stukket litt fra ham.

FANTASTISK AVSLUTNING: Henning Solberg var nest best på lørdagens siste fartsprøve.