Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var vel 15 sist jeg skjøt straffe

Casc Fabregas tok likevel sjansen på å bytte hjørne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Hele Spania sto stille da Cesc Fabregas (21) la ballen ned på krittmerket på Ernst-Happel Stadion i går kveld. 11 meter unna sto Gigi Buffon, en av verdens beste keepere.

Italieneren hadde reddet én straffe tidligere i straffekonken, og også en straffe i gruppespillet. Han er en av de verste en utespiller kan stå ansikt til ansikt mot.

Men Fabregas lot seg ikke knekke av presset - og Spania gikk til semifinalen.

- Jeg ville bare score slik at det kunne bli avgjort. Jeg ventet litt lenger enn vanlig, for å se om han kastet seg. Heldigvis gjorde han det, så jeg kunne bytte side. Det var den første straffen min i kamp siden jeg var 15 år gammel, sier Fabregas dagen derpå.

Trygg Aragones

Buffon gikk til en side, ballen i det andre hjørnet - og spanjolene slo Italia i et mesterskap for første gang på over 80 år. Samtidig brøt de også 22. juni-forbannelsen. Tre ganger tidligere hadde Spania blitt slått ut etter straffesparkkonkurranse i en kvartfinale på nettopp denne datoen.

Det er ikke rart feiringen på banen og i garderoben etterpå var av den elleville sorten.

Fabregas selv hadde ikke regnet med å få straffeansvar, men han er glad for tilliten Luis Aragones viste ham.

BYTTET HJØRNE: Cesc Fabregas valgte bort det faste hjørnet - i den grad en spiller som ikke har tatt straffe på seks år har et fast hjørne. Foto: AP
BYTTET HJØRNE: Cesc Fabregas valgte bort det faste hjørnet - i den grad en spiller som ikke har tatt straffe på seks år har et fast hjørne. Foto: AP Vis mer

- Sjefen kom på banen og ropte opp skytterne. Jeg har alltid følt at han har troen på meg, og det viste ham ved å gi meg den femte og ofte avgjørende straffen, sier Fabregas ifølge Reuters.

Aragones har følgende forklaring på hvorfor han valgte Arsenal-spilleren:

- Jeg visste han kom til å score.

Superinnbytter

For Fabregas var denne scoringen ekstra deilig. Ikke bare sendte han - selvfølgelig sammen med keeperhelt Iker Casillas - Spania til semifinalen, men det var også en solid personlig opptur for midtbanespilleren.

Fabregas har nemlig startet tre av fire EM-kamper på den spanske innbytterbenken. Det var nok ikke slik han forestilte seg sommerens EM-sluttspill, for han har vært strålende for Arsenal i Premier League - men Aragones har foretrukket Xavi Hernandez.

- Folk har diskutert rollen min i laget og min status som innbytter. Derfor betyr denne scoringen utrolig mye for meg. Det er ikke alle som har hatt troen på meg på landslaget, men jeg har hele tida visst at jeg ville få sjanser til å vise meg fram, sier han.

Han har ikke lyst til å prøve å snakke seg inn på laget ved å klage sin nød i pressen.

image: - Jeg var vel 15 sist jeg skjøt straffe

- Jeg har bare lyst til å hjelpe laget, og hvis det betyr at jeg kommer inn den siste halvtimen, da er det greit. EM handler ikke om bare meg, men om Spania.

- Litt som oss

Nå venter Russland i semifinalen. Et lag spanjolene banket hele 4-1 i den første kampen, men som siden har spilt bare bedre og bedre.

Nå er russerne faktisk blitt en seriøs utfordrer til EM-gullet.

- Hvis folk tror Russland er det samme laget vi møtte i gruppespillet tar de feil. Nå er det viktig at vi holder beina på bakken, sier Fabregas ifølge Associated Press.

Arsenal-spilleren mener de nå møter et lag som på mange måter likner dem selv.

- De spiller angrepsvillig fotball og har et ungt og sultent lag. Det kommer til å bli en flott kamp.

HELTENE: Iker Casillas og Cesc Fabregas ble overfalt av lagkameratene etter straffedramaet.
FRYKTER RUSSLAND: Casc Fabregas er sikker på det blir en helt annen kamp nå, enn da Spania banket Russland 4-1 i gruppespillet.
OVERLISTET BUFFON: Gigi Buffon hadde reddet to straffer tidligere i EM, men klarte ikke stoppe forsøket til Cesc Fabregas.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!