- Jeg var veldig nær å gjøre noe virkelig dumt

Michael Rasmussen snakker ut i Danmark.

• Fra gul trøye til svarteper: Alt om Rasmussen-saken

(Dagbladet.no): Onsdag kveld var Michael Rasmussen leder av Tour de France og vei mot en sikker seier i verdens mest prestisjefulle sykkelritt. Noen timer etter mistet han både ledelsen og jobben i Rabobank-teamet.

I dag snakker dansken ut i B.T. Ifølge avisa røper 33-åringen at han var så langt nede at han tenkte på å ta sitt eget liv natta etter at han fikk fyken.

- Jeg var også veldig, veldig nær å gjøre noe virkelig dumt. Det må jeg tilstå. Hele min verden hadde rast sammen rundt meg, og det var så uvirkelig at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre, sier dansken til avisa.

Takker familien

- Natta var uendelig lang, men jeg innså også at hvis jeg bare kom meg gjennom natta så ville jeg komme hjem til mine faste rutiner og min familie.

Han takker sin kone og sønn for at han klarte å kvitte seg med de bekmørke tankene.

- Jeg kjente på meg at det gjalt å holde fast i helt andre verdier, sier Rasmussen til B.T.

MØRKE TANKER: Michael Rasmussen forteller om den dype fortvilelsen han følte da han ble sparket ut av touren. Foto: Scanpix/Afp
MØRKE TANKER: Michael Rasmussen forteller om den dype fortvilelsen han følte da han ble sparket ut av touren. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

Rasmussen ble sparket av Rabobank da teamet mente de tok han i løgn. Han ble observert i Italia på et tidspunkt hvor han hadde oppgitt at han ladet opp i Mexico. Med det ble bruddene på meldeplikten langt mer mistenkelige.

I et intervju med dansk TV 2 sier Rasmussen at tour-exiten vil forfølge ham resten av livet.

- Det er ingen hemmelig at jeg fra den dagen jeg ble ekskludert hver dag vil våkne og tenke på at jeg ikke fikk vunnet Tour de France. Det er et ritt som karakteriserer meg som sykkerytter. Det er ganske forferdelig, og enda mer forferdelig at det har skjedd på grunn av en sinnsopprivende feil, sier klatreeksperten.

Han forteller at opplevelsen ble enda mer ydmykende fordi han onsdag hadde gjennomført sin aller beste dag noensinne på sykkelsetet.

- Jeg vil tro at det tilsvarer å bli frastålet et Picasso-maleri. Jeg var godt i gang med det største verk jeg kunne lage, og det ble tatt fra meg, sier Rasmussen til TV-kanalen.

Ble fløyet til Italia

I TV 2-intervjuet forteller han at hele kvelden da han fikk sparken var uvirkelig. Rabobank kjørte ham først en halvtime bort fra laget i Pau. Neste morgen ble han satt på et privatfly til Italia.

- Det er da noe at Rabobank i den kaotiske situasjonen hadde verdighet til å ta seg av meg.

- Jeg var veldig nær å gjøre noe virkelig dumt

Rasmussen har ikke tenkt å gi seg som sykkelrytter.

TILBAKE I ITALIA: Rasmussen holder på at Rabobank stjal tourseieren fra ham.