- Jeg var veldig nervøs

Pallen for Hilde på dårlig norsk dag.

 Thomas Morgenstern fra Østerrike vant lørdagens verdenscuprenn i hopp. Tom Hilde ble beste norske på 3.-plass i Granåsen.

- Jeg var veldig nervøs foran start i dag, og det påvirket nok hoppene mine. Men jeg føler at jeg fikk til to gode hopp. Ikke perfekte, men gode nok til å bli nummer tre, sa Hilde.

Men den norske laginnsatsen var ikke noe å skryte av. Bare Hilde og Anders Bardal, som ble nummer ti, fikk godkjent av trener Mika Kojonkoski.

- Jeg er misfornøyd med laginnsatsen i dag, men jeg er imponert over Tom Hilde som tar ansvar og innfrir. Han gjør to gode hopp når det går dårlig med resten, var dommen fra finnen.

Hilde kapret tredjeplassen med hopp på 131 og 130,5 meter, 7,5 poeng bak vinneren Morgenstern. Bardal slo til med 124 og 124,5 meter, men etter ham var det langt til neste landslagshopper.

God nasjonal gruppe


For tredje beste norske hopper var fra den nasjonale gruppen. Andreas Vilberg tok 18.-plassen.

- Den nasjonale gruppen gjorde det bra i dag. Andreas Vilberg og Henning Stensrud gjorde det godt, sa Kojonkoski.

Om den norske laginnsatsen var laber, var den østerrikske det motsatte. Gregor Schlierenzauer kapret annenplassen, mens Wolfgang Loitzl tok sjetteplassen.

- Østerrikerne imponerer meg her. De presterer på høyt nivå, spesielt Morgenstern som viser stabilitet, sa Mika Kojonkoski. Morgenstern vant også verdenscupens åpningsrenn i Finland forrige helg.


- Vil ikke tenke framover


Med to tredjeplasser i sesonginnledningen, og seier i lagkonkurransen sist helg, har Tom Hilde vist at han blir å regne med denne sesongen. Men han vil ikke spå framover.
FORNØYD: Landslagstrener Mika Kojonkoski var imponert etter Tom Hildes tredjeplass. Thomas Morgenstern vant foran Gregor Schlierenzauer. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX
FORNØYD: Landslagstrener Mika Kojonkoski var imponert etter Tom Hildes tredjeplass. Thomas Morgenstern vant foran Gregor Schlierenzauer. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX Vis mer

- Jeg er fornøyd med å være stabil, men jeg vil ikke tenke på om formen varer fram mot hoppuka. Jeg tenker bare på neste renn, sa Hilde. Neste renn er søndag i Granåsen, da kan det bli nok en pallplass på unggutten.

Morgenstern fikk 275,7 poeng etter hopp på 133 og 131 meter. Han var best i begge omganger og seiret 5,9 poeng foran sin landsmann Gregor Schlierenzauer.

Bjørn Einar Romøren ble nummer 20, Henning Stensrud nummer 24, Lars Bystøl nummer 26 og Roar Ljøkelsøy nummer 30.

Sigurd Pettersen skadet håndleddet lørdag, og skal ta røntgen. I verste fall er det brudd. (©NTB)