TAPTE: England og Roy Hodgson tapte 1-2 for Uruguay. Foto: AFP PHOTO / DANIEL GARCIA / NTB Scanpix
TAPTE: England og Roy Hodgson tapte 1-2 for Uruguay. Foto: AFP PHOTO / DANIEL GARCIA / NTB ScanpixVis mer

- Jeg veit ikke. Hva vil dere jeg skal si?

Skuffet og rådvill Roy Hodgson.

• Uruguay - England 2-1 (1-0)

SÃO PAULO/OSLO (Dagbladet): Etter å ha tapt 1-2 for Uruguay, takket være to mål av Luis Suarez, var det en rådvill og lavmælt Roy Hodgson som møtte pressen. 

- Hva nå? var det en engelsk journalist som spurte. 

- Jeg veit ikke. Hva vil dere jeg skal si? Vi har spilt to kamper i VM - mot Italia og Uruguay - og i begge kampene har vi vist elementer av godt spill. Vi har også vist at vi er et positivt lag, svarte Hodgson. 

- Uflaks På forhånd ble det skrevet spaltemeter på spaltemeter om Luis Suarez i britiske medier. Liverpool-spissen hadde vært ute med en meniskskade i nesten en måned, men ble friskmeldt før møtet med England.

Landslagssjefen insisterer på at de var forberedt på å møte mannen som avgjorde kampen. 

- Han var ikke like aktiv som vi kjenner ham fra klubblaget, men han fikk to sjanser sin vei. Og han scoret på begge. Det er ikke tilfeldig. Han er en meget god spiller. Det er jo en grunn til at han ble kåret til årets spiller i England.

England virket skarpere etter at Rooney utlignet til 1-1, og mange vil hevde at de i noen minutter presset på for å ta ledelsen før Suarez dukket opp som troll i eske. Uflaks, mener Hodgson. 

- Det kommer et langt utspark som treffer hodet til Steven Gerrard, og det neste som skjer er at Luis Suarez er fri og scorer mål. Det var uheldig det skjedde, men sånn er fotballen.

Fyken neste? En brasse ville vite om det er Sør Amerika som er Europas problem nå som Spania og England er ute etter tap for Chile og Uruguay.
- Vi vet fra historien at europeiske lag aldri har vunnet i Sør Amerika. Det er et faktum. Men uten å tippe eller foregripe begivenhetenes gang, er jeg sikker på at de europeiske lagene vil spille mye god fotball i resten av turneringa.

- Føler du at dere ble utspilt, spurte en annen. 

- Nei, svarte Englands landslagssjef. 

Og så gikk han - tydelig preget. Hodgson vet hva som venter ham. Først rundjuling i media. Så sparken. Det er sånn det er i England selv om laget er mer positivt enn på lenge. Men det hjelper ikke det når du ikke vinner og går videre. Og derfor hjelper det ikke Roy.