Sykling, Tour of Norway:

– Jeg vet aldri når jeg kan klatre

Boasson Hagen lanserer Holst Enger som én av de største sammenlagtfavorittene, men selv er han svært usikker på egne klatrebein før helgens avslutning.

– Jeg vet aldri når jeg kan klatre
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SARPSBORG (procycling.no): – Jeg klarte å få noen flere (sekunder) på Sondre (Holst Enger), som kanskje er den hardeste i den avslutningen på søndag, så det får være bra det, sier Boasson Hagen til procycling.no etter å ha kjørt inn til andreplass på den tredje etappen i Tour of Norway.

På oppløpet i Sarpsborg kjempet de to nordmennene innbitt om hjulet til Dylan Groenewegen, et hjul Boasson Hagen til slutt fikk. Selv om nederlenderen gikk til allerede 250 meter før mål, maktet ikke en Boasson Hagen i perfekt posisjon å gjøre noe med den lynraske LottoNL-Jumbo-rytteren.

Etter tre etapper i Tour of Norway er det tre ryttere det virkelig handler om. Dylan Groenewegen vant første og tredje etappe, mens Edvald Boasson Hagen vant den andre etappen til Asker. Den eneste som har vært på pallen på alle de tre etappene er Sondre Holst Enger.

– Jeg ga alt og det var nok. Jeg så at Boasson Hagen var på hjulet mitt, men jeg var sterk nok til å holde unna, sier han til procycling.no om den sugende langspurten i slak motbakke.

Groenewegen tilbake i gult

Seieren førte han også tilbake i ledertrøya med minst mulig margin, ett sekund foran både Boasson Hagen og Holst Enger. Der er de også foreløpig i særklasse, med 17 sekunder ned til Pieter Vanspeybroeck på fjerdeplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer