Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling, Tour of Norway:

– Jeg vet aldri når jeg kan klatre

Boasson Hagen lanserer Holst Enger som én av de største sammenlagtfavorittene, men selv er han svært usikker på egne klatrebein før helgens avslutning.

SARPSBORG (procycling.no): – Jeg klarte å få noen flere (sekunder) på Sondre (Holst Enger), som kanskje er den hardeste i den avslutningen på søndag, så det får være bra det, sier Boasson Hagen til procycling.no etter å ha kjørt inn til andreplass på den tredje etappen i Tour of Norway.

På oppløpet i Sarpsborg kjempet de to nordmennene innbitt om hjulet til Dylan Groenewegen, et hjul Boasson Hagen til slutt fikk. Selv om nederlenderen gikk til allerede 250 meter før mål, maktet ikke en Boasson Hagen i perfekt posisjon å gjøre noe med den lynraske LottoNL-Jumbo-rytteren.

Etter tre etapper i Tour of Norway er det tre ryttere det virkelig handler om. Dylan Groenewegen vant første og tredje etappe, mens Edvald Boasson Hagen vant den andre etappen til Asker. Den eneste som har vært på pallen på alle de tre etappene er Sondre Holst Enger.

– Jeg ga alt og det var nok. Jeg så at Boasson Hagen var på hjulet mitt, men jeg var sterk nok til å holde unna, sier han til procycling.no om den sugende langspurten i slak motbakke.

Groenewegen tilbake i gult

Seieren førte han også tilbake i ledertrøya med minst mulig margin, ett sekund foran både Boasson Hagen og Holst Enger. Der er de også foreløpig i særklasse, med 17 sekunder ned til Pieter Vanspeybroeck på fjerdeplass.

Lørdagens etappe er nok en god mulighet for Groenewegen, men når det kommer til den avsluttende etappen til Lillehammer på søndag er nok all form for sammenlagthåp ute. Der skal de blant annet opp "VIP-vegen" to ganger, en stigning på 2,5 kilometer med en gjennomsnittlig stigning på 9,5 prosent.

– Den siste etappen er for vanskelig for meg i sammendraget. Det er en god løype for Boasson Hagen, for meg er det for hardt, forteller han.

Med tre sammenlagtseirer og to andreplasser tidligere er også Boasson Hagen en mann som virkelig vet hvordan man går til topps i rittet, og som foreløpig må sies å ha favorittstempelet.

Luringen Holst Enger

Samtidig har Sondre Holst Enger nå begynt å vise sin etter hvert velkjente "mai-form". Det var her i Tour of Norway han først gjorde seg kjent med fjerdeplass på åpningsetappen som purung 18-åring i 2012. Året etter fulgte han opp med nærmest sensasjonell kjøring på den kuperte etappen til Lillehammer (en litt annen rute enn den som kjøres i årets utgave) og endte på tredjeplass sammenlagt. Også i 2014 leverte han toppresultater i rittet og i 2016 var han stabiliteten selv med fire pallplasser og tredjeplass sammenlagt.

Selv var han noe misfornøyd med at han nok en gang havnet like bak seierherren, men etter å ha tatt mye vind for å ta hjulet til Groenewegen - og tapt - ble bruken av krefter langt fra optimal. Med tredjeplassen mistet han også ledertrøya i rittet, men ler vekk spørsmålet om hvorvidt det var et tap.

– Jeg kjemper egentlig ikke sammenlagt, så for meg betyr det ikke mye, foruten om at det er veldig gøy å ha ledertrøya.

– Boasson Hagen sa at du var blant de han så som én av de sterkeste konkurrentene i sammendraget, men du følger han ikke på det?

– Nei, for jeg vet aldri når jeg kan klatre, sier 24-åringen.

Også lagkamerat August Jensen lanserte Holst Enger som en sammenlagtutfordrer foran den andre etappen i rittet, basert på formen han da viste.

– Du kan ha gode klatrebein på søndag og det kan være dårlig?

– Ja, det kan være både og. Enten eller, jeg vet ikke.

Med tre pallplasser på rad er det nok likevel ingen tvil om at formen til hortenseren nok en gang er strålende i Tour of Norway.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media