Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vet at noen Liverpool- fans vil ha meg tilbake

Riise legger press på Roma.

LEI AV ROMA-VENTING: John Arne Riise ønsker å forlenge kontrakten med Roma, men sier at om det ikke skjer noe den nærmeste måneden, er han nødt til å se på andre alternativ. Her sammen med bosmanspiller John Carew og landslagssjef Egil Drillo Olsen. Foto: Heiko Junge, Scanpix
LEI AV ROMA-VENTING: John Arne Riise ønsker å forlenge kontrakten med Roma, men sier at om det ikke skjer noe den nærmeste måneden, er han nødt til å se på andre alternativ. Her sammen med bosmanspiller John Carew og landslagssjef Egil Drillo Olsen. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer

(Dagbladet): John Arne Riise har ikke lagt skjul på at han er skuffet over at det drøyer med å få forlenget kontrakten med Roma.

Da landslaget i dag møttes i Oslo for første trening før lørdagens kamp mot Portugal, utdypet Riise det han skrev på bloggen sin i helga.

- Målet mitt er å bli i Roma, men hvis Roma er såpass treige som de er nå, og det ikke skjer noe den nærmeste måneden, vil selvfølgelig interessen bli større for at jeg skal flytte, sier 30-åringen.

- Da vil du begynne å tenke på andre muligheter?

- Jeg må jo det. Jeg har respekt for Roma fordi de er i en vanskelig situasjon på grunn av nye eiere, og de har ikke bestemt seg for trener. Da er det vanskelig å gi nye kontrakter. Vi er fire-fem spillere som har ett år igjen av kontrakten, sier Riise.

- Vil ikke gå gratis Riise ønsker ikke å sette Roma i samme situasjon som de havnet i med midtstopper Philippe Mexès, som nylig gikk gratis til Milan.

- Jeg vil ikke gjøre noe sånt mot Roma, for jeg vil være der og de vil ha meg, det vet jeg.

Samtidig setter han et visst press på sin italienske arbeidsgiver. For det blir fort spekulasjoner rundt en spiller som kun er ett år unna at kontrakten løper ut. Om et halvt år kan Riise fritt skrive under kontrakt med en ny klubb dersom han ikke kommer til enighet med Roma om en forlengelse.

Ville vurdert Liverpool En av spekulasjonene er at gamleklubben Liverpool kan være interessert i å hente tilbake venstrebacken.

- Jeg spilte sju år i Liverpool, så det er alltid moro å høre sånne ting. Jeg har fått med meg at de har slitt en del på den plassen siden jeg dro, men mer enn det har jeg ikke hørt. Vi får se, jeg vet en del Liverpool-fans har lyst på å få meg tilbake, men jeg har ikke hørt noe konkret fra klubben.

- Men om det kom noe konkret fra Liverpool, ville det påvirket hva du tenker i forhold til Roma?

- Det er vanskelig. Det spørs hva Roma ser for seg i framtida. Nå har jeg spilt ganske mange kamper der, og har stor tillit der.  I så fall må jeg ta en vurdering der og da. Det spørs hva Liverpool tenker og hva Roma tenker. Men som sagt, jeg har lyst til å bli i Roma.