- Jeg vet flere blir sinte. Flere har forsøkt å sparke ham ned

Redd for sikkerheten til Ødegaard.

Strømsgodset - LSK 2-1

MARIENLYST STADION (Dagbladet): Martin Ødegaard var ustoppelig i 2-1-seieren mot Lillestrøm. Han scoret to mål, driblet og trikset seg forbi motstanderne.

- Jeg vet flere blir sinte. Flere har forsøkt å sparke ham ned allerede uten å lykkes. Det kan skje stygge ting, sier Strømsgodset-trener David Nielsen til Dagbladet.

Supertalentet selv tar det hele med knusende ro.

- Det har vært en fin uke med EM-kvalik og to scoringer. Men jeg har spilt bedre kamper. Det stilles jo mer krav nå når jeg kommer fra landslaget, sier Ødegaard med et lurt smil.

Sikkerhet I går kveld var 15-åringen i en egen klasse og trener Nielsen er redd for at motstandere kan bli forbanna og bli voldelige.

- Ja, jeg er redd for sikkerheten hans. Jeg kjenner til flere motstandere som blir provosert. Jeg er redd noen en dag ser rødt og sparker ham skikkelig ned. Det kan være brutalt og skadelig for karrieren, sier Nielsen.

Men dansken ønsker ikke å gi noen råd om framtida til supertalentet.

- Hvis jeg blir spurt av Martin om råd, så sier jeg det til ham. Jeg har en tydelig mening, men det vil jeg ikke si. Martin kan spille for alle lag i hele verden. Men akkurat nå spiller han her og trener her, sier Nielsen.

Ødegaard ble fortjent kåret til banens beste av de 7000 tilskuerne på Marienlyst stadion. Den offensive midtbanespilleren fikk også sitt første gule kort for sesongen etter en sen takling. Det var ikke tilfeldig.

Nielsen hyller den nye og mer aggressive Ødegaard.

- Jeg ser forskjell på Martin hver uke. Det er imponerende. Og han er i ferd med å bli bedre defensivt. Det presset vi spiller med så er han en viktig brikke. Han må være med i presset og er helt avgjørende for oss som lag. At han tar nye tak defensivt er jeg meget godt fornøyd med, sier Nielsen.

Hemmelig feiring Ødegaard feiret begge målene med å sette pekefingrene i kryss.

- X, det er den ukjente. Men jeg vil holde det hemmelig. Det er bare en intern greie. Jeg ønsker ikke å si noe om hvem eller hva det er, sier Ødegaard.

Etter sesongen reiser Ødegaard til flere klubber i Europa for å se på forholdene.

- Det stemmer at det fort kan bli noen besøk hos klubber etter sesongen. Men det er for å være sikker på et eventuelt valg i framtida, sier Godset-spilleren.