STØTT SEAN OG DE ANDRE BARNA I KLIPTOWN: Ring 820 40040 i dag, og gi 25 kroner. Foto: Morten Pedersen.
STØTT SEAN OG DE ANDRE BARNA I KLIPTOWN: Ring 820 40040 i dag, og gi 25 kroner. Foto: Morten Pedersen.Vis mer

- Jeg vet hva denne kaffekoppen betyr!

Kjell Jonevret har selv besøk Sør-Afrika en rekke ganger og har sterke minner fra Soweto. - Jeg vet nøyaktig hvorfor Tom og Morten startet kaffekoppaksjonen, forteller Jonevret.

||| MOLDE (Dagbladet): Vi har invitert Kjell Jonevret på en kaffe i lunchen. Når vi rigger oss til ved bordet, forventer svensken spørsmål om Tippeligaen som starter opp igjen lørdag. Dagbladet hopper rett i det:

- Hva tror du om å spandere en kopp kaffe på "guttaboys" i Kliptown? Ringe 82040040 og donere 25,- kroner så de kan få en bedre hverdag?

- Dit skal jeg med glede ringe, utbryter Jonevret og fisker frem sin Sony Ericsson W995 og lagrer nummeret, trykker grønn tast og lytter før han utbryter: - Det er jo i Soweto, der har jeg vært!

Hyret egen sjåfør Dagbladet kjenner en oppriktig glede over at Jonevret kan gi mer innsikt om livet hvor pengene fra "kaffeaksjonen" skal ende opp.
Når var du i Sør-Afrika?

Kjell Jonevret har selv besøkt fotballleire i Soweto - og vet hva 25 kroner kan utgjøre. FOTO:Erik Hattrem/Dagbladet
Kjell Jonevret har selv besøkt fotballleire i Soweto - og vet hva 25 kroner kan utgjøre. FOTO:Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer

- Jeg var der gjennom fotballen i 2004 og 2005. Julen 2008/2009 tok jeg med hele familien ned dit på ferie. Der nede kjenner jeg folk som jobber med hjemløse barn og tre ganger i uken henter dem i buss for at de skal få trene fotball, forteller Jonevret.


Jonevret dro under sist opphold ut for å se på et fotballprosjekt i Soweto. Han fikk tak i en stor, sterk og innfødt sjåfør. Noe han måtte for å tørre å reise dit, i følge han selv.

- Når du ser gleden i øynene på barna i Soweto når de får både håp og muligheter, får du selv en fantastisk opplevelse. Så jeg skjønner ufattelig godt hvorfor Morten P og Tom Stalsberg har dratt i gang denne kaffekoppaksjonen, sier Kjell Jonevret.

Selv synes han det er litt synd at de som ringer 82040040 ikke får se gleden i øynene på barna som mottar pengene.

Tåler godt en eventuell kritikk Nå håper han at Moldes spillere leser Dagbladet og følger hans eksempel og ringer.

- For spillere i Molde, er en kaffekopp ingen ting å spandere. Kan vi gi litt glede med å slå et telefonnummer, så ja! Så får vi heller tåle at noen vil kritisere denne måten og være medmennske og bidragsyter på, avslutter han.

Kjell Jonevret har selv besøkt fotballleire i Soweto - Derfor lagrer han 82040040 på sin telefon. FOTO:Erik Hattrem/Dagbladet
Kjell Jonevret har selv besøkt fotballleire i Soweto - Derfor lagrer han 82040040 på sin telefon. FOTO:Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer