Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vet hvor mye han har jobbet for dette

Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø med gullklem.

BAMSEKLEM: Det ble et sterkt øyeblikk da Johannes Thingnes Bø skjønte at han hadde tatt OL-gull. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
BAMSEKLEM: Det ble et sterkt øyeblikk da Johannes Thingnes Bø skjønte at han hadde tatt OL-gull. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Det ble et intenst drama om OL-gullet på herrenes normaldistanse torsdag. Johannes Thingnes Bø (24) bommet to ganger, men klarte likevel å sikre gullet på distansen.

- Det er en fantastisk følelse å være olympisk mester. Etter siste skyting, trodde jeg at jeg skjøt meg ut av pallen, sier Thingnes Bø til Dagbladet.

- Jeg føler meg heldig, jeg føler det var mange som kunne slå meg i dag, sier gullvinneren.

24-åringen brøt sammen i gråt da han skjønte at OL-gullet var hans. Etterpå ble det også et følelsesladet øyeblikk mellom ham og storebror Tarjei (29), som lenge også kjempet om medalje.

De ble stående og klemme - lenge. Til Dagbladet forteller Bø hva han sa til lillebror:

- Jeg sa at det var fortjent. Jeg sa: Jeg er stolt storebror. Jeg unner ham dette. Mange idrettsutøvere merker hvem som skal vinne. Dersom OL var over uten at Fourcade eller Johannes tok gull, ville det vært rart, sier Bø til Dagbladet.

- Har han vært mer nervøs enn han har våget å si? spør en reporter.

- Johannes har medfødte egenskaper. Han er en vinnertype og er egen på det området. Han vet hvilke knapper å trykke på, sier Bø.

Bø forteller at han måtte kjefte litt på lillebror før dagens 20 km.

- Han var litt tvilende til seg selv etter de første etappene. Han begynte å bable om at kanskje jeg skulle gå sisteetappe på stafetten. Da sa jeg bare: «Det passer ikke en Bø-er å snakke sånn. Du er best, Johannes».

TØRKER TÅRER: Johannes og Tarjei Bø. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
TØRKER TÅRER: Johannes og Tarjei Bø. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

- Vel fortjent

29-årige Tarjei var naturligvis ikke i tvil.

- Det synes jeg og. Det er vel fortjent. Jeg vet hvor mye han har jobba med det og hvor dedikert han har vært inn mot dette mesterskapet. Han er alltid en som reiser seg. Jeg tror han synes det var tøft, den skuffelsen på sprinten. Jeg tror han tvilte litt på seg selv. I går begynte han å bli frekk i kjeften igjen, da skjønte jeg at han var klar, flirer Bø.

Selv var han lenge i seierskampen, men sprakk på siste stående skyting. Da pådro han seg to tilleggsminutter, og medaljedrømmen var kjørt.

- Jeg syntes det første skuddet på siste var litt tøft. Da raste korthuset litt. Personlig er det kjipt, men for familien hadde det maks blitt ett gull uansett. Etter denne sesongen er det han som fortjener det, sier Tarjei Bø.

- Beste følelsen

Thingnes Bø selv trodde ikke han skjøt for medalje på siste skyting.

- Jeg tenkte ikke at det kunne bli gull. Jeg hadde en superbra dag i sporet, og formen ble bare bedre og bedre underveis. Litt flaks har jeg, men også litt dyktighet. Det er spesielt. En gullmedalje er den største drømmen som går an, sier Johannes Thingnes Bø til TV Norge.

Som brøt sammen i gråt på TV da han skjønte gullet var hans.

- Det er den beste følelsen i hele verden. Jeg er veldig lykkelig.

Fakta:

20 km menn:

Gull: Johannes Thingnes Bø, Norge 48.03,8 (2),

sølv: Jakov Fak, Slovenia 0.05,5 min. bak (0),

bronse: Dominik Landertinger, Østerrike 0.14,2 (0),

4) Sebastian Samuelsson, Sverige 0.29,1 (1), 5) Martin Fourcade, Frankrike 0.42,4 (2), 6) Benjamin Weger, Sveits 0.48,6 (1), 7) Michal Krcmar, Tsjekkia 1.15,5 (1), 8) Fredrik Lindström, Sverige 1.22,1 (1), 9) Erik Lesser, Tyskland 1.27,3 (1), 10) Emil Hegle Svendsen, Norge 1.36,7 (2).

Øvrige norske: 13) Tarjei Bø 2.01,5 (2), 60) Lars Helge Birkeland 5.43,0 (4).

86 utøvere fikk plassering.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!