- Jeg vet ikke hva Drillo tenker

LEICESTER (Dagbladet): Leicester- Southampton 3- 3. Drillo tok ut 18 mann mot Danmark. Men bare en spiss, Tore André Flo. I går smalt Egil Østenstad (26) inn to mål, men VM vet han ingen ting om. - Jeg vet ikke hva Drillo tenker på, sier han.

Skulle landslagssjefen behøve en spiss som er i form, spiller kamper, og scorer mål - da er Østenstad et alternativ.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal tro om uttaket. Men hvis det ikke er eksperimentering, så er jeg nok litt skuffet, sier Egil Østenstad.

Ikke fordi han ikke er førstevalget.

- Tore André spiller veldig bra. Ingen norske spisser har noe å klage på hvis de vrakes når han gjør det så bra.

Men Østenstad har kanskje ikke fått vist Drillo hva han kan:

  • Han kom med i Frankrike-troppen da Solskjær meldte forfall, og satt lenge på benken mot Belgia. Han fikk noen få minutter til sammen på de to kampene. Som høyre flanke.

Og det er ikke «hjemme» for Egil Østenstad.

Mer enn én

- Jeg regner med at det skal være mer enn én spiss i VM-troppen, sier han.

Hvis da ikke Drillo nøyer seg med Flo og Solskjær, og støtter seg til navn som Frank Strandli og Håvard Flo hvis det kniper.

- Det er jo noen halvspisser som er aktuelle, sier Østenstad.

Sjøl er han spiss av klassisk sort:

Aller best og mest effektiv med ballen i beina, slik som på 1- 0-målet i går, da han ble spilt gjennom og iskaldt satte den under Kasey Keller.

Han headet inn 2- 1 fra kloss hold, etter et frispark han skaffet sjøl.

- Jeg kunne satt en i andre omgang også, men ballen slo i hælen på en av stopperne. Siden ble det mindre muligheter, men jeg følte at ballene ble spilt seint da Leicester la seg høyere, sier Østenstad.

Vet ikke

Målene i går var nummer åtte og ni denne sesongen, og med et poeng i går (to glapp på en tvilsom Leicester-straffe fire minutter på overtid) er plassen sikret.

- Jeg føler at jeg har vært i veldig bra form veldig lenge. Hvis ikke dette er godt nok, så vet jeg ikke, sier Østenstad.

Han hadde ikke snakket med Drillo i går, og var forsiktig med konklusjoner på spinkelt grunnlag.

- Jeg vet ikke helt hvor jeg står i bildet. Jeg var opp og ned i fjor, og bar preg av at sesongen ble veldig lang med overgangen til England, samtidig som jeg sleit med skade. Nå har jeg vært stabil på et høyt nivå, sier han.

- Jeg kan ikke gjøre stort mer enn jeg gjør nå, sier Egil Østenstad.

  • Claus Lundekvam (25), som heller ikke ble tatt ut til Danmark, skal være glad Drillo ikke så ham i går. Han kom ikke til sin rett mot et lag av Leicesters skole. De lange ballene kom som raketter på nyttårsaften.

Hvis ikke dette er godt nok, så vet ikke jeg.

TO MÅL: Egil Østenstad (26) spiller førstelagsfotball og scorer, men er ikke god nok for Drillos.