GIFTIG: Veton Berisha (bak) og Viking har vært ualminnelig effektive de siste ukene. Mot Odd i Skien endte det med en sterk 4-1 seier etter to mål av 18-åringen, som nå har fem mål på de siste fire seriekampene.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB SCANPIX
GIFTIG: Veton Berisha (bak) og Viking har vært ualminnelig effektive de siste ukene. Mot Odd i Skien endte det med en sterk 4-1 seier etter to mål av 18-åringen, som nå har fem mål på de siste fire seriekampene.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB SCANPIXVis mer

- Jeg vet ikke hva jeg har spist

Giftig Berisha med fem mål på fire kamper.

(Dagbladet): Odd Grenland - Viking 1-4.

Viking ble presset tilbake i åpningskvarteret på Skagerak Arena i Skien, men der laget slapp inn enkle scoringer og sløste foran motstanderens mål tidligere i sesongen, har stavangerlaget framstått med en helt annen selvtillit og trygghet de siste ukene.

Derfor kom det ikke som noen stor overraskelse at formspiss nummer én i Tippeligaen for tida, Veton Berisha, sendte gjestene i ledelsen da Trond Olsen fanget opp en stygg feilpasning 30 meter fra mål og overlot ballen til 18-åringen, som enkelt skled forbi Fredrik Semb før han lurte ballen forbi André Hansen med utsida av foten.

Da var det spilt 14 minutter, og bare fire minutter seinere var unggutten på farta igjen da han styrte en retur i mål fra kort hold - Berishas femte scoring på fire kamper.

- Jeg vet ikke hva jeg har spist, men jeg er i god form, scorer mål, og er glad for det, sier Viking-spissen etter kampen.

Berishas to fulltreffere hadde en demoraliserende effekt på vertene, som inntil da hadde vært det toneangivende laget, og vondt ble til verre da Odd ikke maktet å klarere et Viking-hjørnespark drøyt sju minutter før pause. Ballen endte etter mye om og men hos en feilvendt Vidar Nisja, som bråsnudde og sendte ballen forbi en ikke altfor patent Hansen i hjemmelagets mål.

- Det var herlig å få to mål i starten. Da løfter vi oss, og får også det tredje. Dermed får vi bare mer og mer selvtillit. Odd er riktignok farlige på dødball, men vi står godt imot, sier Berisha.

Én gang glapp det imidlertid mot dødballtunge verter. Frode Johnsen hadde knapt rukket å løpe inn i posisjon etter å ha blitt byttet inn på et hjørnespark før han styrte Simen Brennes serve i mål ved første stolpe.

Likevel: Viking hadde også sitt å stille opp med på faste situasjoner, og bare et par minutter etter reduseringen, fikk gjestene frispark på hjørnet av 16 meteren. Det visste Martin Ørnskov å utnytte da han på vakkert vis sendte ballen opp i lengste hjørne.

Dermed tok Viking en meget sterk seier i en potensielt vanskelig bortekamp. Etter fire strake seirer er laget nå nummer seks, og har kontakt i kampen om en europacupplass.