- Jeg vet ikke hva som er galt med Alex

Sportsdirektøren setter spørsmålstegn ved Alexander Kristoffs kapasitet.

SIGNERTE AUTOGRAFER: Alexander Kristoff gir en lokal supporter et minne for livet. Like lenge kommer Kristoff neppe til å huske tirsdagens etappe i De Panne. FOTO: Kjetil R. Anda
SIGNERTE AUTOGRAFER: Alexander Kristoff gir en lokal supporter et minne for livet. Like lenge kommer Kristoff neppe til å huske tirsdagens etappe i De Panne. FOTO: Kjetil R. Anda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ZOTTEGEM (procycling.no): Alexander Kristoff gikk rett i lagbussen etter å ha blitt nummer syv på den første etappen av Driedaagse De Panne. Heller ikke denne gangen klarte han å bli med da det avgjørende bruddet gikk.

Da Philippe Gilbert og Luke Durbridge, som til slutt ble nummer én og to på etappen, støtet seg opp fra hans gruppe til bruddet i tet, var ikke Kristoff i stand til å følge. Så da avgjørelsen falt på De Muur i Geraardsbergen, var Katusha-rytteren allerede for langt bak.

- Jeg forsøkte å henge meg på Gilbert, men jeg klarte det ikke. Jeg var ikke god nok, erkjenner Kristoff overfor procycling.no.

- Håpet på en bedre plassering

I mange kilometer dro lagkameratene hans gruppe to i et håp om å hente inn bruddet, men jobben de la ned var forgjeves. Etter å ha holdt avstanden stabil på rundt et halvminutt, begynte de etter hvert å tape tid til Gilberts gruppe.

I et siste forsøk på å komme seg opp til tetgruppen, rykket Kristoff fra lagkameratene sine. Han fikk med seg fem-seks andre ryttere, men de klarte aldri å komme nærmere enn 25 sekunder.

- Samarbeidet var ikke perfekt, men alle var veldig slitne, sier Stavanger-syklisten.

Da Gilbert rykket opp muren i Geraardsbergen for andre gang, var alt håp ute.

- Vi hadde alle muligheter til å henge med, men jeg var ikke god nok. Da ble det som det ble. Gilbert var litt for sterk i dag, sier Kristoff, som innrømmer:

- Jeg hadde håpet på en bedre plassering.

- Resultatene taler for seg

Det hadde også sportsdirektør Torsten Schmidt, som ikke var særlig imponert over kjøringen til Katushas kaptein.

Etter tirsdagens syvendeplass, og skuffende resultater i både E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem, innrømmer tyskeren at han er bekymret for Kristoffs form.

- Jeg vet ikke hva som er galt med Alex, jeg er ikke treneren hans. Men når du ikke vinner sykkelritt, og du ikke har uhell, går det ikke på annet enn kapasitet. Resultatene i år taler for seg, sier Schmidt.

Sportsdirektøren er brutal, men ærlig, som Kristoff selv har for vane å være. Det var han også etter målgang i Zottegem.

- Jeg hadde håpet å kunne henge med de beste. Jeg har gjort det de to siste årene, men i år mangler jeg kanskje litt, sier Katusha-rytteren.

Usikker på formen

Fem dager før ett av sesongens hovedmål, Flandern rundt, vedgår 29-åringen at han er usikker på egen form.

- Jeg er ikke helt der jeg burde være, men det er fortsatt noen dager igjen til Flandern rundt, sier Kristoff.

- Hva skal du gjøre for å komme opp på det nivået du har vist i Flandern de siste årene? spør en NRK-journalist.

- Det er litt sent å gjøre så mye nå. Jeg får bare kjøre, så får vi se hvordan det går, sier Kristoff, som vant det belgiske monumentet i 2015 og ble nummer fire i fjor.

Skal toppe formen senere

Trener og stefar Stein Ørn, kan imidlertid røpe at man i år har forsøkt å toppe formen til stesønnen litt senere enn før.

- Så får vi se om vi rekker å toppe formen til rett tid, men jeg er usikker altså, vedgår Ørn overfor proycling.no.

- Hvorfor skal han være senere i form i år?

- Noen mente at det var nødvendig for at han skulle være freshere inn til disse løpene.

- Hvem mente det?

- Det er forskjellige meninger i ulike miljøer om hvordan man bør trene. Nå har vi prøvd dette, så får vi se om det går bra.

- Er du bekymret for formen før Flandern og Roubaix?

- Bekymret og bekymret. Man må huske litt på bakteppet her også. For to år siden vant han løp etter løp før Flandern rundt, før han vant det også. Men da var det et fravær av Fabian Cancellara. Peter Sagan var ikke i nærheten av den formen han er i nå, heller ikke Greg Van Avermaet. I tillegg er Philippe Gilbert tilbake som en av verdens beste, analyserer Ørn.

Samtidig påpeker han at rittscenariene utspilles på en annen måte i år.

- Vi har fått en annen form for strategisk utvikling i rittene. Angrepene skjer mye tidligere, slik at de aller sterkeste blir sittende i fremste gruppe og kjøre. Da sier det seg selv at når de dårligere sitter i gruppene bak, blir det svært vanskelig å kjøre de inn.

Et klassisk eksempel kom i dag da første gruppe kom løs når det var 70 kilometer til mål. I denne gruppen satt ikke Kristoff, som måtte jage bak. Der gjorde nordmannen mye av jobben selv, men ble sjanseløs mot monsterkreftene til Gilbert som passerte målstreken et drøyt minutt før nordmannen.

Jakter etappeseirer

Men akkurat nå er Flandern rundt fortsatt et lite stykke unna. Det gjenstår forsatt tre etapper av Driedaagse De Panne, og Kristoff har et mål om å kjempe om seieren på to av dem.

- Det er jo to etapper som passer meg noenlunne bra. Men det pleier å bli samlet spurt og Kittel er jo her, så det blir vanskelig, men jeg skal prøve, sier han.

Etter å ha tapt 58 sekunder, pluss bonussekunder, til Philippe Gilbert på tirsdagens etappe, anser han kampen om sammendraget for å være kjørt.

- Jeg vinner jo ikke i sammendraget nå, så jeg bare prøve å få meg noen etappeseirer, sier Kristoff, som ligger ett minutt og elleve sekunder bak belgieren i sammendraget.

Sportsdirektør Schimdt er enig.

- I sammendraget er det for langt opp nå, så det vil nok bli fokus på etapper heretter, sier han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer