- Jeg vet ikke hvem han prøver å lure, men han lurer ikke oss

Lagkameratene lot seg ikke narre av at Martin Johnsrud Sundby pratet seg selv ned før sesongen.

LILLEHAMMER (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby har vært helt utilnærmelig fra første stavtak denne sesongen. Det står i grell kontrast til det han selv sa to uker før sesongstarten under høydeoppholdet i Val Senales. 

Da uttrykte han bekymring for at formen var elendig, og at alle tester viste at han lå dårligere an i år enn han hadde gjort på mange år. 

Det har bare ikke sett sånn ut denne sesongen. 

Snudde fort
- Ting snudde innmari fort. Før Val Senales var tester, målinger og kontrolløktene mine ikke på det nivået jeg mente det burde være. Så dro jeg til Val Senales og fikk 24 perfekte dager der. Da jeg kom hjem så jeg ganske raskt at det hadde skjedd noe. Kurven begynte plutselig å peke oppover, og det er jo det man håper og drømmer om at det skal være. Man føler seg som møkk så lenge man trener mye og barmarkssesongen holder på, og så letter det litt når snøen kommer. Jeg er veldig fornøyd med det, sier Sundby til Dagbladet. 

Lagkameratene hans forteller derimot om en Martin Johnsrud Sundby som har lekt med dem på alle øktene i både sommer og høst. Alt pratet om at formen har vært skral har ikke gjort dem annet enn lattermilde. 

- Jeg vet ikke hvem han prøver å lure, jeg, men han klarer ikke lure oss i hvert fall, sier Sjur Røthe til Dagbladet og ler. 

- Det er mange som er bekymra for at det er så langt opp, det tror jeg. Han er rå, og han er såpass rå at folk har respekt for det, sier Petter Northug. 

Drømmefølelsen
Hvert eneste år legger Johnsrud Sundby ned omtrent 1150 knallharde treningstimer for å lykkes i sporet. I dag gikk han ifølge seg selv et helt perfekt løp, et løp der han aldri kjente at han ble sliten. 

Det er følelser som det han jager i de timene han trener. 

- Jeg har aldri hatt denne følelsen tidligere. Jeg har gått mit livs beste løp, jeg kunne bare gå og gå og gå. Det er litt den drømmefølelsen man veldig sjelden kjenner på. I dag var det en optimal følelse når du går skirenn, sier han og smiler skjevt.