KALDDUSJ: Andreas Weimann og Aston Villa var effektive foran mål. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB scanpix
KALDDUSJ: Andreas Weimann og Aston Villa var effektive foran mål. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB scanpixVis mer

- Jeg vet ikke hvor det kom fra

Brendan Rodgers skuffet etter sjokktapet for Aston Villa.

(Dagbladet): Liverpool - Aston Villa 1-3 (0-2)

Liverpool hadde to strake seire i Premier League, og kom fra en sterk snuoperasjon mot West Ham i London. I kveld kom klubben tilbake på jorden igjen. Og det med et smell.

Før kampen uttalte Brendan Rodgers at andreplassen i Premier League fortsatt var innen rekkevidde, og det spørs om manageren faktisk tror på det han sier. Liverpool ligger i øyeblikket 14 poeng bak Manchester City.

- Vi er veldig skuffet over resultatet og forestillingen fra vår side. Jeg vet ikke en gang hvor det kom fra, det er ikke likt oss. Vi tok ikke vare på sjansene våre, sier Rodgers til BBC.

Sjokk fra gjestene Liverpool styrte den første halvtimen på Anfield, og hadde ballen 66 prosent av tiden. Laget manglet likevel det lille ekstra foran mål, som så mange ganger før denne sesongen. I stedet var det gjestene som sjokkerte de rødkledde.

DAGENS MANN: Christian Benteke, her med fingrene i været, scoret to mål og hadde en målgivende i kveld. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB scanpix
DAGENS MANN: Christian Benteke, her med fingrene i været, scoret to mål og hadde en målgivende i kveld. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB scanpix Vis mer

Christian Benteke sendte avgårde et skudd fra distanse, og ballen snek seg inn via stolpen til Pepe Reina. Scoringen kom helt mot spillets gang. Og like før pause sjokkerte gjestene igjen.

Denne gangen var Benteke arkitekt da han kombinerte og hælflikket ballen tilbake til Weimann som doblet ledelsen. En vakker scoring av Birmingham-klubben. Dette var første gang Aston Villa scoret mer enn ett mål i en bortekamp i Premier League siden januar, noe som er 17 kamper siden.

- Vi må ta dette som en dårlig dag på jobben og komme oss videre. Vi gjorde ikke nok, og må lære av dette, sier Rodgers.

Benteke stor Etter pause var det ventet et stormangrep mot Guzman i Villa-målet, men i stedet var det Aston Villa som scoret igjen. Benteke hadde en veldig god kamp, men fikk gå veldig alene da han hamret inn sitt andre for dagen.

Liverpool virket handlingslammet etter sjokket, og maktet aldri å reise seg etter kalddusjen. TV-bildene viste samtidig at flere av hjemmelagets supportere forlot Anfield da det var ti minutter igjen å spille.

Tre minutter før slutt fikk laget en redusering. Glen Johnson skjøt, og Steven Gerrard stusset ballen videre i nettet med hodet. Scoringen kom litt for sent for hjemmelaget som aldri fikk legge inn en skikkelig sluttspurt. Laget hadde 29 avslutninger totalt i kampen, mot bortelagets 11.