Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vet ikke hvorfor du ikke forstår engelsk

Irritert Anand på pressekonferansen.

(Dagbladet): Vishy Anand så ut som en slagen mann på pressekonferansen. Sjakk er et spill med mye psykologi, og å tape to dager på rad i en VM-kamp på hjemmebane så ut til å prege inderen.

- Dette er et hardt slag for meg, jeg skal ikke late som noe annet. Men jeg må bare stå på, sa en tydelig skuffet Anand.

Fra salen ble Anand spurt av NRK-journalist Ole Rolfsrud om han kunne utdype hva han mente med at det var et hardt slag og hvordan han skulle reise seg igjen.

- Jeg må bare gjøre mitt beste, svarte Anand.

Da NRK-Rolfsrud igjen ville ha Anand til å utdype hva han mente, var det i ferd med å sprekke for verdensmesteren.

- Å gjøre ditt beste betyr å gjøre ditt beste. Jeg vet ikke hvorfor du ikke forstår engelsk, sa Anand, som nærmest avbrøt spørsmålet.

La felle Magnus så veldig fornøyd og tilfreds ut da han ble bedt om å forklare partiet tidligere på pressekonferansen.

- Jeg synes jeg fikk en solid stilling etter åpningen. Jeg stod litt bedre, men ikke spesielt mye foregikk. Så mistet han eller ofret en bonde. Etter det fikk jeg et veldig godt tårnsluttspill, men var absolutt ikke sikker på om det ville være nok til å vinne, sa Carlsen.

- Partiet var en remis, men jeg hadde en liten felle med konge f4, konge e3. Heldigvis gikk han for den, og etter det tror jeg det er umulig å redde partiet, sa Carlsen. Gjorde tabbe - Jeg gjorde en tabbe, innrømmet Anand på pressekonferansen.

- Jeg trodde jeg hadde en solid posisjon, men det ble en feil etter det andre, sukket verdensmesteren.

Carlsen på sin side var fornøyd med partiet og posisjonen.

- Det føles bra. Jeg fikk solid posisjon tidlig. Jeg forsøkte derfor å utnytte seieren fra i går, og presse på i dag. Det var ikke mye risiko for meg, og jeg var litt heldig og fikk seieren til slutt, sa Carlsen, som ikke klarte å holde smilet tilbake.

- Jeg er i godt humør, har fått to seire og har en solid ledelse med seks partier igjen.