Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vet ikke noe om Mikel

José Mourinho fikk ikke lov til å svare ferdig da Dagbladet spurte ham om tapet av John Obi Mikel på pressekonferansen etter seieren over Manchester United i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MANCHESTER (Dagbladet): Det var en smilende Mourinho som møtte på presserommet på Old Trafford etter at laget hans hadde påført Manchester United det eneste hjemmetapet for sesongen. Mourinho har nå ledet Porto og Chelsea i til sammen seks kamper mot Alex Ferguson mannskap. Det har gitt fire seire og to uavgjort. Det eneste Ferguson har vunnet fra Mourinho er det nigerianske vidunderbarnet som han sjøl har omtalt som «rent gull» og som inntil videre spiller for Lyn.

Etter Aftenpostens avsløring om truslene mot Obi Mikel etter overgangen, dro Dagbladet i går til Manchester for å snakke om overgangen med de involverte partene. Alex Ferguson har ikke holdt pressekonferanse etter ligakamper på tre år, men Mourniho dukket opp.

-  Du har aldri tapt mot United, men tapte John Obi Mikel. Hva synes du om det?

Tilsynelatende forbløffet så Mourinho spørrende på Dagbladets utsendte, og svarte:

-  Jeg vet ikke noe om Mikel...

Avbrøt sjefen

Og lenger kom han ikke før Chelseas kommunikasjonsdirektør Simon Greenberg avbrøt ham med følgende formaning:

-  Neste spørsmål, vær så snill!

Og så lenge på Dagbladets utsendte.

På resten av den 15 minutter lange pressekonferansen, svarte Mourinho langt og utførlig på alle spørsmål. Det hører med til historien at Greenberg tidligere på dagen var svært knapp da TV 2 på telefonen stilte ham spørsmål om Obi Mikel-saken, og referte til at Chelsea kanskje har en potensiell sak mot Lyn.

Tok rekorden

Så langt Obi Mikel - som i kampprogrammet i går fikk rosende omtale for innsatsen i Tippeligaen siden han ble United-klar.

Stort mer enn det, og Ruud Van Nistelrooys 1- 0-scoring - hans første i ligaen siden 27. november - var det ikke å glede seg over for United i går.

Hjemmelaget stilte sitt sterkeste mannskap, mens Chelsea stilte uten Petr Cech, John Terry, Didier Drogba, Arjen Robben og Damien Duff. Men etter en frisk innledning, så det ut som det var de røde og ikke de blå som hadde brukt uka til å feire ligagull.

Chelsea tok over, Tiago scoret en utrolig vinkelsuser fra 30 meter og med unntak av Darren Fletchers skudd i tverrliggeren fra samme distanse, skapte gjestene alt som var resten av kampen. Det ga to scoringer ved Eidur Gudjohnson og Joe Cole, og lagets 10. strake borteseier i ligaen. Samt poengrekorden i Premier League. 94 poeng er to mer enn United klarte i 1993- 94 (42 kamper spilt).

-  Vi ville ha poengrekorden og det finnes ikke noe bedre enn å ta den her i Manchester. Vi ble skjerpet da vi så lagoppstillingen til United. Da våknet spillerne mine, sier Mourinho.

Hyllet mestrene

Før kampen beordret Alex Ferguson spillerne sine til gjøre ære på ligamestrene ved å stå på to rekker og la de blå gå først inn.

Etter kampen lot han først Chelsea-spillerne takke sin egen fans og gå av banen. Så pisket han en noe motvillig kaptein Roy Keane til å ta samtlige United-spillerne - Ole Gunnar Solskjær inkludert - med rundt stadion for å takke egen fans etter en langt fra vellykket sesong.

KNAPP: Chelsea-manager Jose Mourinho nektet å svare på Dagbladets spørsmål om John Obi Mikel etter Chelseas 3-1-seier over Manchester United i går.
SYMPATISK: United-spillerne stilte seg opp på geledd og applauderte da seriemesterne Chelsea entret Old Trafford i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!