LITT SURT: Aksel Lund Svindal slår ut med armene i målområdet der han konstaterer at medaljen glapp med fire hundredeler i VM-storslalåmen.Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX
LITT SURT: Aksel Lund Svindal slår ut med armene i målområdet der han konstaterer at medaljen glapp med fire hundredeler i VM-storslalåmen.Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIXVis mer

- Jeg vet ikke om jeg er «psycho», men jeg tenker mest på de som glapp

Aksel fire hundredeler unna ny VM-medalje.


(Dagbladet): Aksel Lund Svindal gjorde en god innsats i storslalåmen i VM i Schladming, men det holdt bare til fjerdeplass.

Medaljene gikk til de tre som har vært best i storslalåm i verdenscupen denne sesongen - og i samme rekkefølge som de er plassert i cupen:

Amerikanske Ted Ligety var suveren, og tok sitt tredje VM-gull med en margin på 81 hundredeler ned til østerrikeren Marcel Hirscher. Italienske Manfred Mölgg tok tredjeplassen.

Aksel Lund Svindal, som lå på andreplass etter første omgang, var bare fire hundredels sekund bak Mölgg. Fjerdeplassen er hans beste plassering i storslalåm denne sesongen, men han var likevel litt skuffet over å havne rett utenfor pallen.

- Jeg ble nummer fire sist også, i Garmisch, så jeg hadde lyst på medalje. Det ble for mye slurv, rett og slett. Det var for mange svinger som ikke var bra, sier Lund Svindal til NRK 1.

Men nordmannen kan si seg fornøyd med mesterskapet, med to medaljer fra tidligere i mesterskapet: Gull i utfor og bronse i super-G. Likevel irriterer han seg litt over de medaljene som glapp.

- Jeg har vært med å kjempe om medalje i alle rennene jeg har vært med i. Men jeg vet ikke om jeg er «psycho», men akkurat nå tenker jeg mest på de to det ikke ble medalje i.

Svindal kjørte ut i slalåmdelen i superkombinasjonen.

18 år gamle Henrik Kristoffersen gjorde en god andreomgang, og kjørte seg opp fra 25. til 20. plass sammenlagt. Leif Kristian Haugen kjørte seg opp fra 28. til 24. plass.