FIKK IKKE NOE TILBUD:  Kristian Malmin avviser at han fikk noe tilbud om å påvirke løpsresultatet i det siste V75-løpet lørdag. Foto:Roger Svalsrød/hesteguiden.com.
FIKK IKKE NOE TILBUD: Kristian Malmin avviser at han fikk noe tilbud om å påvirke løpsresultatet i det siste V75-løpet lørdag. Foto:Roger Svalsrød/hesteguiden.com.Vis mer

- Jeg vet jeg er uskyldig

Innside-mistenkt travkusk om sin verste dag på jobb.

(Dagbladet): Den lovende kusken Kristian Malmin (29) har vært gjennom sine verste dager i travsporten etter hardnakkede rykter om at han forsøkte å ødelegge for en konkurrent i det siste løpet i V75-løpet i Drammen lørdag.

Det sto om  28,8 millioner kroner til en travansatt spiller, som kjenner Malmin godt.

- Uskyldig - Disse ryktene har vært en stor belastning. Jeg vet jeg er uskyldig, og har har aldri fått tilbud om eller mottatt penger. Norsk Rikstoto og Det Norske Travselskap tar denne saken på en svært profesjonell måte, og jeg ser fram til å å bli ferdig med saken, sier Malmin til Dagbladet mens han forbereder seg til mandagskveldens kuskeoppgaver på Klosterskogen travbane.

Malmin har tidligere sagt til Dagbladet at den travansatte fortalte flere kusker at han hadde flere hester på kupongen før det siste løpet.

- Men jeg visste aldri at han ikke hadde streket for nestfavoritten Føynland Kongen, som jeg prøvde å overrumple med min hest Ramstad Loke, sier Malmin til Dagbladet.

- I ettertid er det lett å se at løpet ble feil for oss. Jeg prøvde å få teten fordi det ble kjørt sakte underveis, men sånn gikk det ikke, det ble feil, sier Malmin.

Snakket sammen Den travansatte har ikke svart på Dagbladets henvendelser søndag eller mandag.

- Jeg fikk kontakt med ham mandag og fortalte hvilken vanskelig situasjon dette har satt meg i, sier Malmin.

 MILLIONER PÅ SPILL:  28 millioners-hesten Ramstad Loke og kusk Kristian Malmin presser opp tempoet utvendig fra nestfavoritten Føynland Kongen og kusk Geir Flåten under milliondramaet i V75-7 i Drammen lørdag - med den DNT-ansatte som tilskuer ved gjerdet. FOTO: TRAV24.NO
MILLIONER PÅ SPILL: 28 millioners-hesten Ramstad Loke og kusk Kristian Malmin presser opp tempoet utvendig fra nestfavoritten Føynland Kongen og kusk Geir Flåten under milliondramaet i V75-7 i Drammen lørdag - med den DNT-ansatte som tilskuer ved gjerdet. FOTO: TRAV24.NO Vis mer

DNTs generalsekretær Øystein Dahle hadde en personalsamtale med den ansatte mandag.

- Vi var enige om at lørdagens situasjon skulle vært håndtert på en annen måte. Nå trenger DNT en ukes tid på å finne ut hva som skjer videre. Inntil det skal den ansatte ikke jobbe direkte med sporten eller spillet, sier Dahle til Dagbladet.

Sjekk løpet her Her kan du selv se i Norsk Rikstotos løpsarkiv hva som skjedde i i løpet som blir gransket - klikk først på lørdag og deretter 10. løp Drammen.

 

 MILLIONRYKTER:   Travkusk Kristian Malmin hadde en fin dag på jobb da han først vant med outsideren Tøv Sjura i V75 i Drammen lørdag. Ryktene om disponeringen av Ramstad Loke i det siste løpet har blitt et mareritt. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
MILLIONRYKTER: Travkusk Kristian Malmin hadde en fin dag på jobb da han først vant med outsideren Tøv Sjura i V75 i Drammen lørdag. Ryktene om disponeringen av Ramstad Loke i det siste løpet har blitt et mareritt. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com. Vis mer