Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vet jeg har mange fans i Sverige

Northug hyllet i Oslo, gleder seg til Falun.

GULLGUTTER: Disse guttene fikk sin hyllest i Oslo i kveld, fra høyre: Petter Northug, Tord Asle Gjerdalen, Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
GULLGUTTER: Disse guttene fikk sin hyllest i Oslo i kveld, fra høyre: Petter Northug, Tord Asle Gjerdalen, Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

UNIVERSITETSPLASSEN (Dagbladet): Petter Northug plukket opp sin fjerde VM-medalje i dag. I Oslo sentrum ble han og resten av stafettlaget hyllet av oppimot 100 000 mennesker.

Northug, Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby og Tord Asle Gjerdalen fikk ikke bare gulljakker, de tok på seg gullkroner i papp på scenen foran universitetsbygget. Med påskriften «gullgutt».

Applausen varmet Northug.

- Jeg har merket at folk bryr seg om stafetten her, at de føler tilhørighet til det norske stafettlaget. Vi har visst lenge at det kom til å komme folk i Kollen. At det skulle komme like mange på kvelden for å hylle oss setter vi veldig pris på, sier Northug.

Svenske fans I dag spurtet trønderen fra Marcus Hellner i Kollen og fornærmet enkelte svensker med sin demonstrative feiring. Om to uker skal Nortug til Falun for å møte svenskene på deres hjemmebane i verdenscupen.

- Hvordan blir det å møte det svenske folk i Falun, tror du?

- Jeg fryktet i fjor at det var både og, og det var veldig mye støtte i hvert fall. Jeg vet jeg har mange fans i Sverige, så jeg gleder meg til å gå i Sverige, sier Nortug til Dagbladet.

- Skal du håndhilse på tilskuerne på vei mot mål igjen?

- Jeg vet ikke det, jeg hadde en stor luke i fjor. Jeg vet ikke om jeg klarer det igjen.

På pressekonferansen i Holmenkollen i dag fortalte han at det er en dobbel seier å terge sure svensker. I kveld var det bare smil å se både hos nordmenn og svenske medaljevinnere.

Northug forteller at han aldri vil slutte å skapte underholdning i skisporet, og han liker at svenske nettaviser og TV bruker negative ord om oppførselen hans.

- Jeg synes det bare er artig. Eldar Rønning reagerte mer enn meg, og for min del er det ingenting som kan ta fra meg gleden over å komme først i mål.

Showbusiness Glede akter han å fortsette å levere til folket.

- Min holdning har alltid vært at det skal være show og moro, og det er showbusiness selv om det er blodig alvor når vi konkurrrerer. Det er alltid artig når det avgjøres som på den måten i dag.

Han har to gull og to sølv, og planene er å skaffe seg et tredje gull søndag.

- Jeg har tenkt veldig mye på det løpet, kanskje det løpet jeg har tenkt mest på i mitt, så det er noe jeg gleder meg vanvittig mye til. Det blir brutalt og det blir hardt, og det blir kjemping hele veien. Man må være villig til å ta noen sjanser og ta en smell hvis du skal ha gullet. Du kan ikke safe der, du kan ikke ligge og cruise. Det er topp 3 eller ingenting.

På tross av irriterte luftveier onsdag er han ekstremt trygg på egen form.

- Jeg kan si med sikkerhet at formen er bedre i år. Jeg har satset på en formtopp, og den skulle være under VM i Oslo. Det har den vært, og all erfaring tilsier at jeg blir på mitt beste på slutten av mesterskapet.

Men det betyr ikke et nytt Northug-rykk, etter 49,5 av 50 km.

- Det er en helt annen spurt etter fem mil, det husker jeg fra Liberec. Jeg følte ikke at jeg klarte å spurte, men jeg kom meg først over mål der også. Det blir noe helt annet, du spurter med kramper og tunge bein.

- Hvordan skal du feire hvis du kommer først mot mål på femmila?

- Nei, da er jeg så sliten at jeg bare kommer meg til mål og legger meg ned.

ERGRET SVENSKENE: Northugs manøver foran Hellner førte til oppstandelse i Sverige. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
ERGRET SVENSKENE: Northugs manøver foran Hellner førte til oppstandelse i Sverige. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Holmenkollen, 20110304. Herrestafetten. Petter Northug inn til gull, skrenser før ma?lgang. Oslo Ski Vm Holmenkollen. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
Holmenkollen, 20110304. Herrestafetten. Petter Northug inn til gull, skrenser før ma?lgang. Oslo Ski Vm Holmenkollen. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling