- Jeg vet jeg kommer i bedre form utover i VM

Derfor smakte sølvet ekstra godt.


VAL DI FIEMME / OSLO (Dagbladet): Petter Northug var godt fornøyd med sølv på VMs første distanse - den klassiske sprinten.

- Jeg er veldig glad for å starte mesterskapet med sølv. Jeg så meg selv som en outsider i klassisk sprint, jeg ble nummer to i Oslo og nummer tre i Vancouver. Jeg visste at jeg var i et godt finaleheat med Emil Jönsson, Krijukov og to sterke nordmenn, så planen var å holde seg i front i finalen, sier han under pressekonferansen etter løpet.

Spesielt godt smakte sølvet fordi Petter følte seg tung på formiddagen. At det løsnet ut over dagen tar han som et godt tegn for fortsettelsen i VM.

- Jeg følte meg litt tung, jeg var jo dårligste nordmann i prologen, jeg følte jeg måtte ha et skikkelig drag for å komme i gang. I kvarten og semien og utover i finalen gikk det bare lettere og lettere, så formmessig er jeg veldig glad for svarene jeg fikk i dag. Det gir meg veldig ro foran det som skal skje framover. Jeg vet jeg blir i bedre form utover i mesterskapet, sier Northug.

Etter målpassering viste Northug seg som en meget god taper, og var raskt ute med å gratulere vinneren Nikita Krijukov og spøkte og lo med russeren mens de var ute på æresrunde foran tribunen.

Northug var også raus med rosen til sin overmann på pressekonferansen.

GOD NUMMER TO: Petter Northug kunne ikke hamle opp med spurten til Nikita Krijukov, men var godt fornøyd med sølv. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
GOD NUMMER TO: Petter Northug kunne ikke hamle opp med spurten til Nikita Krijukov, men var godt fornøyd med sølv. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

- Å sprinte mot Krijukov - han er den vanskeligste å slå i en stakesprint - han er verdens beste. Han var best i Vancouver, han har vært en av de beste sprinterne i de to årene etterpå, så det var rettferdig at han vant i dag.

Northug ble også spurt om hva han synes om den norske innsatsen totalt etter at de norske jentene tok både gull og bronse.

- Marit er i god form igjen, og jeg tror hun vil gjøre et godt mesterskap. Det var veldig godt å se at Maiken, som har vært sterk hele sesongen, fikk en medalje her. At vi fikk tre medaljer første dagen er vi veldig fornøyd med. Nå kan vi slappe av, finne roen og se fram til de neste løpene, sier Petter Northug.