VILLE HELST SLIPPE: Barcelonas Thierry Henry ønsket ikke å møte gamleklubben Arsenal før trekningen av Champions League-kvartfinalene. Men det gjør han - om han får spille - i morgen. Foto: Albert Gea, Reuters/Scanpix
VILLE HELST SLIPPE: Barcelonas Thierry Henry ønsket ikke å møte gamleklubben Arsenal før trekningen av Champions League-kvartfinalene. Men det gjør han - om han får spille - i morgen. Foto: Albert Gea, Reuters/ScanpixVis mer

- Jeg vil alltid være Arsenal-fan

Men i morgen møter Thierry Henry klubben for første gang.

|||

Thierry Henry (32) skal møte Arsenal for første gang som Barcelona-spiller i Champions League i morgen.

- Jeg kommer alltid til å være en Arsenal-fan, sier franskmannen.

Arsenal og Barcelona barker sammen i London i den første kvartfinalekampen. For Henry kommer det til å bli en spesiell kveld.

- Jeg vet ikke hvordan folk kommer til å reagere, sier Henry.

- Jeg sa før trekningen at jeg ikke ønsket å møte Arsenal. Men nå som det er skjedd, vil vi gjøre vårt beste. Jeg tilbrakte åtte år i Arsenal. Det ville vært som om Xavi forlot Barcelona og kom tilbake. Man må forberede seg, men det er litt rart, legger han til.

Supporternes favoritt

Spissveteranen spilte for Arsenal fra 1999 til 2007 og scoret 226 mål for londonklubben. Nylig ble han kåret til tidenes Arsenal-spiller i en avstemning på klubbens nettsted.

- Når Arsenal spiller, og jeg har mulighet til å se kampen, kan man være sikker på at jeg sitter foran TV-en. Jeg har et spesielt forhold til Arsenal-fansen, sier Henry.

Han tror Arsenal vil gå hardt ut for å sikre seg best mulig utgangspunkt til returoppgjøret 6. april.

- Arsenal kommer til å ha press på seg. De er på hjemmebane. De spiller mot tittelforsvarerne i en kvartfinale i mesterligaen og kommer til å gi alt, akkurat som oss, sier 32-åringen.

I skyggen av Messi

Franskmannen spilte en viktig rolle for Barcelona sist sesong da katalanerne vant serien, cupen og mesterligaen.

Men denne sesongen har han vært i skyggen av Lionel Messi, som har scoret 25 seriemål. Henry har spilt bare 16 seriekamper og scoret tre mål.

- Jeg har spilt sammen med noen store spillere, men Leo er spesiell. Jeg har mottatt mange meldinger hvor folk har spurt om Leo er menneskelig. Jeg må spørre meg det samme noen ganger. Det er ikke normalt det han gjør. Vi må bare nyte det, sier Henry om lagkompisen.

Arsenal-manager Arsène Wenger kommer ikke til å foreta noen taktiske endringer for å stoppe Messi.

- Når man skal markere mann-mot-mann, kan det fungere. Men mot eksepsjonelle lag er det to eller tre som må markeres, og da må man bruke et system som gjør at man skaper sine egne problemer ved å følge noen overalt, mener Wenger.

Messi på sin side frykter ikke møtet med Arsenal.

- På dette stadiet i turneringen er vi ikke altfor bekymret for hvem vi skal møte, fordi man må slå de beste hvis man selv skal bli best, sier Messi.

Sist Barcelona og Arsenal møttes var i mesterligafinalen i 2006. Da måtte Henry og Arsenal gi tapt 1-2 for Barca.

(NTB)