GAMLE VENNER: Robin van Persie skyter utenfor under kampen mot gamleklubben Arsenal lørdag. I bakgrunnen Andre Santos, som vakte sterke reaksjoner da han tok imot drakta som den gamle lagkompisen ga ham i pausen. Foto: ANDREW YATES / AFP / NTB SCANPIX
GAMLE VENNER: Robin van Persie skyter utenfor under kampen mot gamleklubben Arsenal lørdag. I bakgrunnen Andre Santos, som vakte sterke reaksjoner da han tok imot drakta som den gamle lagkompisen ga ham i pausen. Foto: ANDREW YATES / AFP / NTB SCANPIXVis mer

- Jeg vil bare at folk forstår at han er vennen min

Santos beklager at han tok imot drakta til van Persie.


(Dagbladet): Engelske supportere er ikke alltid så enkle å forstå seg på når man kommer fra en helt annen fotballkultur.

Som for eksempel da Andre Santos tok imot drakta til sin gode venn og tidligere Arsenal-kollega Robin van Persie i pausen mellom Manchester United og Arsenal i helga.

Santos jogget bort til van Persie, og ga ham neven før han gikk ved siden av den tidligere lagkameraten mot spillertunnelen. Tilsynelatende uten at Santos sa noe som helst, tok plutselig Van Persie av seg drakta og ga den til brasilianeren, som tok imot og slengte trøya på skulderen rett før han gikk inn i tunnelen mot garderoben.

- Trodde jeg det ville lage så mye oppstyr? Selvsagt ikke, da ville jeg ha bedt Robin om å bytte drakter et sted der ingen så det, sier Santos i et intervju med The Sun.

- Ikke fiende De to ble gode venner i brasilianerens første og nederlenderens siste sesong i Arsenal-trøya. Og Santos understreker at det ikke endrer på vennskapet at van Persie har skiftet arbeidsgiver.

- Robins overgang til United har ikke gjort ham til en fiende for meg. Vi er fortsatt venner, og han snakket om å bytte trøyer, som er noe spillere gjør hele tida.

Santos sier han ikke så noe problem med dette, og tok gladelig imot drakta til mannen som hadde gitt United ledelsen tidlig i den første kampen hans mot gamleklubben.

Etterpå har han forstått at Arsenal-supporterne tok seg nær av dette.

FORTSATT VENNER: Robin Van Persie og Andre Santos ble kompiser i Arsenal. - Han var en av mine beste venner i klubben, og vi gikk ofte ut med konene våre på middag, sier Santos. Foto:  ADRIAN DENNIS / AFP / NTB SCANPIX
FORTSATT VENNER: Robin Van Persie og Andre Santos ble kompiser i Arsenal. - Han var en av mine beste venner i klubben, og vi gikk ofte ut med konene våre på middag, sier Santos. Foto: ADRIAN DENNIS / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

- Det er derfor jeg vil beklage til supportere som ble fornærmet av det. Jeg vil bare at folk forstår at han er vennen min og at jeg ikke vil behandle ham annerledes på grunn av overgangen til United. Han oppsøkte meg i pausen, og på det tidspunktet trodde jeg ikke det ville skape så mye oppstyr. Jeg ville aldri latt være å si hei til en god venn. Det overrasker meg at folk angriper en gest som fremmer vennskap og fair play. Arsene Wenger hadde tross alt bedt supporterne om å vise Robin respekt, sier Santos.

Kone-forsvar Men å ta imot en svett drakt i pausen ble kanskje i overkant respektfullt. Selv for Arsene Wenger.

- Jeg har snakket med ham om det, men jeg vil ikke gjøre det til en alt for stor sak. Jeg synes ikke det var en riktig ting å gjøre i det hele tatt, men det var var ingen forklaring på vår dårlige kamp på lørdag, sier franskmannen ifølge Arsenal.com.

Men saken ble likevel blåst såpass opp og reaksjonene ble så sterke at Santos' kone Suélem dos Santos så seg nødt til å forklare via Twitter at dette ført og fremst handlet om en kulturforskjell.

- Engelskmennene burde forstå brasiliansk kultur bedre før de dømmer noen. Ingen slutter å være venner bare fordi de bytter jobb, skrev hun søndag ettermiddag.

• Santos vil neppe ta imot noen Schalke-drakter i pausen under kveldens Champions League-møte i Gelsenkirchen klokka 20.45.