SLEIT I FORHOLDET: Oscar Pistorius er tiltalt for å ha skutt og drept sin smaboer Reeva Steenkamp i februar i fjor. Foto: AFP  / WALDO SWIEGERS / NTB Scanpix
SLEIT I FORHOLDET: Oscar Pistorius er tiltalt for å ha skutt og drept sin smaboer Reeva Steenkamp i februar i fjor. Foto: AFP / WALDO SWIEGERS / NTB ScanpixVis mer

- Jeg vil bare elske og bli elsket

Reeva Steenkamp i hjerteskjærende brev til «Blade Runner».

(Dagbladet): Rettssaken mot Oscar «Blade Runner» Pistorius pågår for fullt i Sør-Afrika. På grunn av store forsinkelser kommer saken til å gå for retten til godt ut i mai. Bare 18 av 107 vitner har så langt forklart seg, men i dag fikk retten se hjerteskjærende brev fra drepte Reeva Steenkamp til Pistorius.

Ifølge den australske journalisten Tom Steinfort, som følger saken for det australske tv-nettverket Nine Network og det australske tv-showet The Today Show, fikk retten se det lange brevet Steenkamp skrev 26. januar 2013.

Altså knappe tre uker før hun endte sitt liv på badegulvet hjemme i villaen de to delte.

Sjalu
Brevet er skrevet etter at de to har forlatt en av Steenkamps beste venninners forlovelsesfest fordi Pistorius gjorde et stort nummer ut av at Steenkamp skal ha flørtet med ektemannen til en annen venninne.

«Jeg flørtet ikke med noen i dag. Jeg blir kvalm av at du i det hele tatt sa det, at du gjorde et nummer ut av det ved bordet og at du fikk oss til å reise hjem tidlig,» skriver Steenkamp i brevet.

Detaljert beskriver hun «Blade Runners» voldsomme humørsvingninger, hvordan han latterliggjør henne, og at hun er redd for ham når han blir sint på henne.

I brevet kommer det tydelig fram at Pistorius' sjalusi ble et større og større problem for Steenkamp i perioden før hun ble skutt av ham.

TUNGE TIDER: Oscar Pistorius reagerer åpenlyst på detaljene under rettssaken mot ham i Pretoria. Foto: AFP/Alet Pretorius/NTB Scanpix
TUNGE TIDER: Oscar Pistorius reagerer åpenlyst på detaljene under rettssaken mot ham i Pretoria. Foto: AFP/Alet Pretorius/NTB Scanpix Vis mer

«Jeg beklager om du virkelig trodde jeg la an på min venn Sams ektemann og jeg beklager at du syns så lite om meg.», skriver Steenkamp, og fortsetter med å fortelle Pistorius at de ikke klarer å skjule at de går gjennom en vanskelig tid i forholdet.

«Jeg vil bare elske og bli elsket. Være glad og gjøre en annen like glad. Kanskje vi ikke kan gjøre det for hverandre. Akkurat nå vet jeg at du ikke er glad, og jeg er i alle fall både ulykkelig og lei meg», skriver Steenkamp.

Nødverge
Oscar Pistorius ble verdenskjent da han som første handicappede utøver fikk delta i de olympiske lekene i London 2012. «Blade Runner» har amputert begge beina og løper med proteser. Han har fire gull fra de paralympiske lekene, og også et stafettsølv for Sør-Afrika i friidretts-VM i 2011.

Pistorius hevder han handlet i nødverge da han skjøt og drepte sin samboer Reeva Steenkamp i deres felles hjem i februar 2013.