«Jeg vil bestemme over mitt eget liv»

MANCHESTER/LONDON (Dagbladet): - For meg handler denne saken om en eneste ting; jeg vil ha frihet til å kunne bestemme over mitt eget liv. Jeg spiller ikke på Norge for pengenes skyld, sier Ole Gunnar Solskjær. Han er skuffet over påstandene om at han er grisk, grådig og usolidarisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lagkameraten til David Beckham og landslagskameraten til Tore André Flo fortsetter:

- Jeg mener Jacob Lund (en av hovedsponsorene i Team Norway, red.anm.) gikk over streken med de beskyldningene. Var jeg bare ute etter å tjene mest mulig penger, så hadde jeg verken spilt på landslaget eller i United, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet i går kveld.

- Hva dreier saken seg om da?

- For meg handler dette om fotball, om sportslige kriterier for en landslagstropp. Jeg stiller krav til meg sjøl, og da vil jeg ikke bli tvunget til å skrive under på en avtale jeg ikke er enig i. Men avstanden er ikke stor, det er bare noen få formuleringer.

- Hvem må ta ansvaret, du eller er noen i forbundet som motarbeider deg?

- Jeg har ikke noe personlig nag til noen, de i forbundet gjør bare jobben sin, og jeg forsøker å ivareta mine interesser.

To klubber

- Og dine interesser går ut på?

- Det er to klubber som står mitt fotballhjerte nært, det er United - og moderklubben Clausenengen, en liten klubb som noen ganger har vansker med å få hjula til å gå rundt, og da vil jeg gjerne hjelpe dem, sier Ole Gunnar Solskjær - på miniferie til London.

Sammen med kona Silje og lille Noah.

Proffamilien har hatt noen fridager på et godt hotell. Langt unna den såkalte brødsaken fra 1997.

- Norges Fotballforbund mener at du i 1997 hadde muligheten til å stille opp for moderklubben ved å være med på en lokal brødreklame, men at det var du som sa nei, stemmer det?

- Jeg vil ikke være med på noe skittkasting om noe som skjedde for tre år siden. Jeg er alltid opptatt av å se framover.

- Hva skjedde i brødsaken?

- I 1997 ble det sendt en haug om den saken du nevnte, men at jeg skal ha sagt nei? Det mener jeg bestemt ikke stemmer.

Signerer gjerne

- Vil du som profilert spiller være fristilt til å skrive egne lukrative sponsorkontrakter?

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg stiller alltid opp for Team Norway og hovedsponsorene Tine og Bama. I vinter var det representanter fra NFF over. De kom på en fredagskveld med sponsorer for å signere United-trøyer. Det gjør ingenting, det stiller jeg mer enn gjerne opp på. Sjøl om det er kvelden før en kamp.

- Men uten din underskrift, signerer du også et nei til landslaget?

- Nei, jeg sier ja til å spille for Nils Johan Semb, Harald Aabrekk og Norge.

- Da er det bare å signere kontrakten?

- Du hadde heller ikke signert en kontrakt du ikke hadde vært 100 prosent enig i. Etter hvert har jeg lært meg å lese det med liten skrift. Det var det vi gjorde nå, Jim Solbakken og jeg. Men, det er litt rart fordi jeg sa at hvis ikke kontrakten ble omgjort, så kunne de kanskje ta ut den neste landslagstroppen uten meg.

Gammel kamerat

- Hvor kommer Jim Solbakken inn i bildet?

- Jeg ansatte Jim Solbakken på heltid den 1. desember, for å ta seg av utenomsportslige aktiviteter. Jim er en gammel kamerat, vi spilte kamper sammen som spisspar på Clausenengen, han laget nesten flere mål enn det jeg gjorde.

- Og nå skyter dere over mål?

- Jeg syns det er urettferdig at han blir slaktet, blant annet av din avis. Han gjør bare jobben sin, en jobb jeg har bedt ham om å gjøre. For fire år siden signerte jeg en tilsvarende kontrakt, uten å lese den. Etter fire år i United har jeg lært litt av andre spillere i klubben.

- Har du snakket med Nils Johan Semb om dette?

- Nei, ikke nå, men vi skal prate sammen i dag i Manchester.

- Forbundet sier for øyeblikket klart at du ikke kan spille på landslaget, føler du deg presset ut?

- Ble for så vidt det ja, avslutter Ole Gunnar Solskjær. Setter seg inn i bilen med kurs for Manchester i rødt, hvitt og Semb.

PÅ LONDON-TUR: - Jeg er foreløpig ikke preget av denne saken, det viktigste for meg er å holde fokus på fotballen, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet. Her er han fotografert i lobbyen på SAS Portman Hotel i London, som han forlot i går kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer