Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vil bli årets nykommer

Marianne Skarpnord skal spille med Tutta & co i 2010.

SAMMEN MED DE BESTE: Etter en imponerende andreplass i kvalifiseringsturneringen er Marianne Skarpnord klar for å spille mot verdenseliten i LPGA neste år. Foto: Scott Halleran/Scanpix
SAMMEN MED DE BESTE: Etter en imponerende andreplass i kvalifiseringsturneringen er Marianne Skarpnord klar for å spille mot verdenseliten i LPGA neste år. Foto: Scott Halleran/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet): Marianne Skarpnord er klar for den gjeveste golfturneringen for kvinner, LPGA neste år. I kveld norsk tid sikret hun seg ett av tjue pass til touren, som blir gitt til de tjue beste i kvalifiseringen.

Etter 76, 66, 70 og 70 slag på de fire først rundene avsluttet Skarpnord turneringen med 71 slag i dag. Med en birdie på det siste hullet endte 23-åringen på en andreplass i dag.

Men mye viktigere: hun endte på andreplass totalt og er dermed sikret en billett til LPGA-touren neste år.

Sikker underveis
- Akkurat nå er jeg bare veldig lettet over at det er over og at vi kan reise herfra med LPGA-kortet i lomma. Jeg gleder meg veldig til å spille med de beste og gjøre det jeg elsker, sier Skarpnord til Dagbladet.

Kvalifiseringen varte i utgangspunktet i fem dager, men regn førte i tillegg til utsettelse i en og en halv dag. Men den norske jenta bevarte roen. Bortsett fra de ni første hullene den første dagene mener 23-åringen at hun spilte godt og hun var ikke nervøs.

- Jeg var sikker underveis. Jeg spilte bra alle dagene og vet det er viktig å være tålmodig og ikke la meg stresse av et dårlig slag, sier den ferske LPGA-spilleren.

Stabilt spill
Støttespillerne hennes bekrefter at hun sjelden lar seg stresse.

- Hun har spilt vanvittig stabilt. Det gjenspeiler sesongen hennes, hun har vist imponerende stabillitet i år og det er helt klart den store styrken hennes, sier Ole Henrik Næss, mediekontakten til Skarpnord, til Dagbladet.

23-åringen har allerede smakt på det øverste nivået i to turneringer der de beste fra LPGA- og Europatouren møttes.

- Det var ikke skremmende det. Marianne spilte bedre golf enn verdensener Lorena Ochoa, sier Næss.

Skarpnord har selv uttalt at hun har som mål å bli nummer én i verden i løpet av fem år. Målet for første år i verdenseliten er også klart.

- Jeg vil bli «Rookie of the Year».

De tjue spillerne som kvalifiserte seg i dag kan bli årets nykommer, slik Suzann Pettersen ble i 2002. Skarpnord samarbeider ikke med Tutta, men er glad for å ha henne å se opp til.

- Det har vært veldig fint å ha en som har vært før meg på alt. Det er lettere for meg å se at alt er mulig. Vi ser at det er hardt og vanskelig og krever masse arbeid, men at det likevel er mulig, sier Skarpnord.

Hun ler av tanken på å slå Pettersen og avkrefter at det er målet for sesongen.

Lite penger
Men rik blir Skarpnord neppe. Premiepengene er ikke spesielt store unntatt for de aller beste.

- Nå er målet å få nok penger til å delta på alle turneringene neste år. Det vil koste 1,2 millioner kroner bare å delta på hele LPGA-touren, sier Næss.

Suzann Pettersen var eneste norske deltaker på kvinnenes tour i år og blir nok glad for selskap i 2010. Neste år er også Henrik Bjørnstad tilbake på herrenes PGA-tour, så 2009 har vært et fantastisk år for norsk golf.

- Det er vanskelig å sammenligne idretter, men det norske folk forstår ikke helt hvor stort det er. Bjørnstad er tilbake og Marianne er med i LPGA - det veldig morsomt at lille Norge kan markere seg slik, sier Næss.

Rett til Dubai
Det blir ikke lange pausen for Marianne Skarpnord, som skal rett i bilen sammen med kjæreste og caddie Petter Enger. Etter at gårsdagens runde ble utsatt på grunn av dårlig vær gikk hun glipp av flyet til Dubai, men kaster seg på et i natt norsk tid. 

- Det blir tøft. Hun lander i Dubai midnatt samme dag som turneringen starter og med ni timers tidsforskjell fra Florida, sier Næss.

Turneringen er den siste på årets europatour, men en rekke av LPGA-profilene deltar også, blant annet Michelle Wie.

- Vi får være ærlige og si at det gjelder å holde seg våken, sier Skarpnord.

• Resultatlista fra kvalifiseringen finner du her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media