Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vil bli best i verden

Angelsen sikret OL-billett med årsbeste i Europa.

JUBLET FOR ÅRSBESTE: Høydehopper Tonje Angelsen (t.v.) hoppet 1,95 på Bislett og noterte seg for årsbeste i Europa. Dermed kunne hun også kvittere ut OL-billetten. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
JUBLET FOR ÅRSBESTE: Høydehopper Tonje Angelsen (t.v.) hoppet 1,95 på Bislett og noterte seg for årsbeste i Europa. Dermed kunne hun også kvittere ut OL-billetten. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BISLETT (Dagbladet): Tonje Angelsen (22) fikk bokstavelig talt et kjempeløft på Bislett i går kveld.

- Deilig å bli kvitt den børa, sier Tonje etter ha kvalifisert seg til London-OL med fulltreff i siste forsøk på 1,95, som er årsbeste i Europa.

- Jeg kommer til å innstille henne etter dette, bekrefter sportssjef Ronny Nilsen.

Men Tonje så ikke ut som en OL-hopper under oppvarminga i går.

- Det stemte ikke helt. Men da konkurransen kom i gang, kjente jeg at det satt bedre. Jeg hadde et kjempehopp på 1,90, og da skjønte jeg at 1,95 kunne gå, sier hun til Dagbladet.

Alt er mulig Hun rev på de to første forsøkene, og tok grep.

- Jeg slappet helt av, sluttet å tenke. Det tredje forsøket gikk på autopilot, og da stemte alt, sier hun.

Tonje Angelsen er en offensiv utøver, og ikke redd for å snakke om ambisjoner. Sånn sett minner hun litt om Petter Northug.

- Det er ikke noe mål for meg å være best i Norge. Men snakker vi best i verden, er jeg med. Jeg har store planer for OL om fire år, sier hun.

Ikke uslåelig I EM i Helsinki i sommer er målet å kjempe i toppen, og på sikt er Hanne Hauglands norgesrekord på 2,01 og verdenstoppen klare målsettinger.

- Jeg vet jeg bygger opp et forventningspress ved å si dette, men for meg er det klare mål, og da sier jeg det rett ut, sier trønderjenta som perset med to centimeter på Bislett i går.

- Godt å ha klart det og trolig sikret OL-billetten. Men det var bare et delmål for meg. Jeg vet jeg kan bedre, sier den 179 centimeter høye trønderen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!