- Jeg vil bli jentenes Tiger Woods.

I fjor ble hun verdensmester for amatører. Søndag vant hun sin første seier på Europa-touren for profesjonelle. - Målet mitt er å bli verdens beste golfer, sier Suzann Pettersen (20) til Dagbladet.

Søndag ettermiddag gikk Suzann til topps i French Open i Arras og innkasserte 317000 kroner. Men ikke tro at 20-åringen gikk av hengslene etter seieren.

- Jeg føler ikke at det var så stort, sier Suzann beskjedent. - Jeg forstår ikke hvorfor man lager så mye oppstuss. Det var større å bli verdensmester i fjor.

Vi møter Suzann i sola på Bogstad Golfbane i Oslo, etter oppstyret med radio, TV og aviser på Oslo Lufthavn Gardermoen. Hun har brakt med seg den flotte pokalen hun fikk etter triumfen i Frankrike.

Skadd i foten

- Var de aller beste i Europa med da du gikk til topps?

- Stort sett var de beste med, sier Suzann. - Egentlig var det bare svenske Sofie Gustafsson (28) som manglet, men hun er da også best av alle.

I vinter var det langt fra sikkert at Suzann ville fortsette sin suksessrike ferd på golfbanen. Hun hadde en trøblete fot som gjorde trening og spill vanskelig.

- Jeg er stadig skadd. En knokkel eller et ledd er trolig glidd ut i foten, men det plager meg ikke nå, sier Suzann. - Jeg teipes opp foran hver konkurranse, og kjenner ingen ting. Jeg håper det leges av seg selv.

I dag tidlig reiste ungjenta til den gjeveste turneringen av alle: Evian Masters i Sveits. 70 jenter samles i byen Evian, samtlige spiller fra torsdag til søndag. Ingen cut i denne konkurransen.

Suzann Pettersen

Alder: 20

Sivil status: Single

Bil: Lexus

Favorittrett: Kinamat

Favorittdrikk: God rødvin

Hole-in-one: Én gang for noen år siden i Spania

Lengste drive: Over 300 meter

Lengste slag rett i hullet: 115 meter i NM på Bogstad i fjor

Aktuell: Deltar i Evian Masters i Sveits

Håper på topp 20

- Kan du gå til topps også i Masters?

- Å tro at jeg skal kunne vinne er naivt og tøvete, sier Suzann. - Kommer jeg blant topp 20 er jeg kjempefornøyd.

Det som er helt sikkert er at Suzann skal spille om de helt store pengene for første gang. Totalt er det 16,9 millioner kroner i premiepotten, hvorav tre millioner tilfaller vinneren i Masters.

- Selv en 40.-plass er verdt 100000 kroner, sier Suzann og bedyrer at penger langt fra betyr alt. - Først vil jeg etablere meg på Europa-touren, så er målet å spille i USA. Da kommer også pengene.

Jentenes Tiger

Torsdag møter Suzann de beste i Europa og verden. Da kommer svenskene Annika Söderstam (30) med to US Open-titler og 28 LPGA-seirer i USA og Lisalotte Neumann (35) med én US Open-tittel og 12 seirer på LPGA-touren. I tillegg kommer verdens beste kvinnelige golfer for tida, Karrie Webb fra Australia.

- Hvor god er du egentlig?

- Jeg er blant topp 10 i Europa, og blant de 50 beste i verden, sier Suzann Pettersen til Dagbladet.

- Og målsettingen er klar: Jeg skal bli jentenes svar på Tiger Woods.

  • Ingen må tro at golf er en latmannssport.
    Suzann Pettersen trener hver dag fra 10- 17. Både teknikk og fysikk. Under konkurranser holder hun på fra 08- 20. - Mine sterkeste sider er at min gode teknikk muliggjør alle slag, og at jeg har en veldig sterk psyke, sier Suzann til Dagbladet.
EN HALVTIMES KOS: Suzann Pettersen tok seg en halvtimes hvile sammen med Dagbladet på Bogstad Golfbane i går ettermiddag. - Nå gleder jeg meg til masters i Sveits kommende torsdag, sier den susessrike golfjenta.