- Jeg vil bli toppscorer

BERGEN (Dagbladet): Brann- Stabæk 2- 1. - Jeg vil kjempe om å bli toppscorer i tippeligaen. Formen er på topp, sier Torstein Helstad. På tross av en natt med magesjau storspilte han i første omgang mot Stabæk i går.

I fjor slet han tungt, men nå har det virkelig løsnet for 23-åringen. Torsdag scoret han tre mål da Brann slo Leeds-reservene 6-1. I går gjorde han forarbeidet til Branns første, og prikket selv inn bergensernes andre scoring. Og selv om Brann burde scoret flere, viste Helstad seg som en giftig og effektiv spiss.

- Jeg er veldig godt fornøyd med min egen innsats. Jeg har trent godt, funnet formen og fått ro rundt kontrakten. Målet er å score i hver kamp og å kjempe om å bli toppscorer i tippeligaen, slår Helstad fast.

Har TV

Og fortsetter han i samme løypa etter seriestart, kan Helstad fort bli et av årets hete navn i Tippeligaen. EM og landslagsfotball tenker han likevel ikke på.

- Det er overhodet ikke en problemstilling for meg. Jeg har TV, smiler Helstad.

Men skal Brann nå sitt mål om å gjøre det bedre enn i fjor, må laget omsette flere sjanser i scoringer. For særlig førsteomgangen i går var svært sjanserik.

- Det viktigste er at vi skaper mange sjanser. Og det var ikke bare spissene som kom til avslutning, det er også veldig positivt, sier Brann-trener Teitur Thordarson.

Fakiri-erstatter

Han er svært godt fornøyd med lagets førsteomgang, der Hassan El Fakiri sto fram som den store spilleren på midtbanen. Men den samme Fakiri går til Monaco 15. juni. Men Thordarson tror ikke det blir vanskelig å erstatte Fakiri, selv om han vedgår at han har vært svært god i sesongoppkjøringen.

Hjemmelag

- Fakiri er arbeidssom og voldsomt kreativ. Men det er to månder igjen av vårsesongen når Fakiri går. Hvem som viser seg som den beste spilleren når sesongen er kommet i gang, er umulig å vite, sier han.

I fjor var Brann et bortelag. Skal laget plukke flere poeng i år, må det gjøres på hjemmebane.

- Vi skal vinne fotballkamper uansett om det er på Stadion eller på bortebane, slår Thordarson fast.

<B>SCORINGSFORM: Magesjau stoppet ikke Torstein Helstad i Branns siste gjennomkjøring før seriestart.