Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helleland avslører:

- Jeg vil bli WADA-president

Bekymret for tilliten til antidopingbevegelsen.

AMBISJONER: Linda Helleland ønsker å gå helt til topps i WADA. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
AMBISJONER: Linda Helleland ønsker å gå helt til topps i WADA. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med BBC avslører Linda Helleland (40) at hun vil bli den neste presidenten i verdens antidopingbyrå WADA. Helleland ønsker å etterfølge briten Sir Craig Reedie.

Helleland har vært visepresident siden 2016. Hun mener russiske dopingskandaler gjør at idretten står ved et veiskille:

- Jeg er veldig bekymret for tilliten til og troen på antidopingbevegelsen, sier Helleland, som har vært barne- og likestillingsminister siden januar.

Sir Craig Reedie ble valgt til president for en treårsperiode i 2016. Han sitter ut neste år. Det er blitt spekulert i om Helleland kan komme til å erstatte ham, men hun har vært vag rundt dette. Nå bekrefter hun for første gang at hun er interessert i presidentrollen.

- Jeg ønsker å bli den neste presidenten i WADA, sier hun med klar og tydelig stemme i intervjuet.

- WADA trenger mer uavhengighet, mer åpenhet og mer demokrati. Men det trenger også mer likeverdig partnerskap. Akkurat nå er oppfatningen at den olympiske bevegelsen er den sterkeste partneren. Vi må styrke regjeringers rolle, og det ønsker jeg å gjøre, sier Helleland.

- Jeg synes det er svært viktig å bidra med min erfaring som minister med god ledelse i prosessene, slik at vi har mer mangfold og likestilling. Det viktigste for meg er at vi har en god president som forplikter seg til å gjøre WADA sterkere og mer uavhengig.

WADA ble stiftet i Lausanne i Sveits 10. november 1999 for å koordinere bekjempelse av doping innenfor idretten. Hovedkvarteret ligger i Montreal i Canada.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!