-  Jeg vil bort fra Tromsø

Og halve tippeligaen vil ha Peter Kovacs.

TROMSØ (Dagbladet): -  Jeg vil bort. Det er den beste løsningen både for meg og for TIL. Jeg er spiss, og som andre spisser vil jeg spille fast uke etter uke og score mål, sier Kovacs til Dagbladet.

Kovacs, som kom til Tromsø i 2002, er en gigant med luftstyrken som fremste fortrinn. Men i går viste han seg fram også langs bakken. Ungareren kom fra benken og avgjorde med et tungt skudd.

Det kan ha vært noe av det siste han gjorde i TIL-trøya: Flere av eliteserieklubbene som sliter med scoringene, har vist interesse: Glimt, Viking, Vålerenga, LSK.

Passer ikke

Og nå er beskjeden fra serieleder TIL klar:

-  Styret i klubben har bestemt at Peter Kovacs er til salgs, dersom prisen er riktig og spilleren selv ønsker overgang. Vi er åpne for tilbud, sier styreleder Trygve Myrvang.

Kovacs sier han er styrket av benketilværelsen, og mener han er bedre enn noensinne.

-  Jeg har blitt sterkere i år, både fysisk og mentalt, sier han.

I fjor var han fast inventar, i år er han annenvalget etter Årst. For i TILs startoppstilling er det bare plass til en spiss. Det er en situasjon Kovacs ikke aksepterer.

-  Vi har forsøkt ham på kantene og i en mer tilbaketrukket rolle, men etter min oppfatning passer Peter bare som spiss, sier Høgmo.

Krever ny spiss

Det eneste som kan knuse Kovacs' drøm om klubbskifte, er at TIL ikke finner en erstatter. For Høgmo nekter å svekke stallen foran høstsesongen:

-  Jeg forstår godt at Peter har et ønske om mer spilletid. Men det er uaktuelt å la ham gå uten at vi har en ny spiss på plass i stallen. -  Det er en klar betingelse fra min side for å la Peter gå. Derfor gjør vi nå research i spillermarkedet, sier TIL-trener Per-Mathias Høgmo, som nå har ei luke på fem poeng ned til RBK og Vålerenga.

Sjøl om TIL har vunnet alle sju hjemmekampene, var gårsdagen en aldri så liten nedtur: Mot bunnlaget Fredrikstad leverte TIL sin svakeste forestilling på Alfheim hittil i år. I 2. omgang var TIL-laget preget av usikkerhet, og ikke besluttsomheten og det hurtige angrepsspillet som vanligvis kjennetegner nordlendingene.

Men som så mange andre topplag vant de på en dårlig dag.

-  Vi kan ikke forvente 90 minutter med festfotball i hver hjemmekamp, sjøl om vi er gode nok til å vinne mange flere fotballkamper i år, sier Høgmo.

SUPERRESERVE: Peter Kovacs berget TIL fra poengtap mot Fredrikstad. Nå vil han bort så raskt som mulig. Og TIL vil gjerne selge.