Jeg vil fly lengst i verden

LILLEHAMMER (Dagbladet): Det eneste stedet Jon Petter Sandaker (23) tar skikkelig av, er på hoppkanten. Ellers er fjerdemann fra verdenscupen i stor bakke stille, rolig og nøktern.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Derfor ble det ikke noe supershow på sletta etter den sensasjonelle hoppinga i Lysgårdsbakken. Gutten var fornøyd - selv om det ikke holdt helt til pallen.

Etter premieutdelinga fortalte han sindig om sitt tigersprang i verdenscupen: Fra 41. plass i forfjor til 4. plass i går.

  • Dagbladet fikk ham på egenhånd etter verdenscup-premieren. Stikkordet «skiflyging» fikk Jon Petter til å glemme all beskjedenheten.

- Et av målene i vinter er å komme på VM-laget i skiflyging og sette ny verdensrekord, sier han. Jo større bakker Jon Petter hopper i, desto bedre er han. Rekorden hittil er 151 meter, satt i Vikersundbakken.

- Jeg har bare hoppet skiflyging i Vikersund og USA. I vinter håper jeg å få sjansen også i Oberstdorf, sier Lørenskog-gutten.

Typisk skiflyger

- En typisk skiflyger, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen. Kollenhopptrener Ken Roar Elverum er enig. Han har til daglig ansvaret for 23-åringen.

- Han er både seriøs, iherdig og systematisk. I kollenhopp er han den naturlige tillitsmannen, sier Elverum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer