«Jeg vil gjerne drepe ham»

Mike Tyson er erklært klar til å møte Lennox Lewis i bokseringen, men man kan lure når man hører Tysons siste utspill: «Jeg vil gjerne drepe ham».

Under et møte med journalister på sitt treningssted på Maui, der overnattingen koster 12.500 kroner (1500 dollar) per døgn, fortalte Tyson at han gjerne skulle sett Lewis død da de to bokserne barket sammen under en pressekonferanse i januar.

Det eneste bokserebellen klarte var å få inn et bitt i leggen til sin britiske rival.

- Han skulle dødd den kvelden, men jeg var ikke sammen med de riktige folkene. Jeg var sammen med gutter som trolig bare ville bli sett. Hadde jeg vært sammen med den riktige gjengen, ville alle de gutta vært ferdige, der og da. De er døgenikter, mente Tyson, som eksploderte da en av Lewis' livvakter kom borti ham.

Etter slagsmålet ble det planlagte møtet i Las Vegas 6. april stoppet av Nevadas boksekommisjon, som nektet Tyson lisens. Det gjorde også en rekke andre stater, men Tyson fikk til slutt klarsignal til å møte Lewis i Memphis 8. juni.

På spørsmål om hva som vil skje dersom Tyson taper titteloppgjøret, kom følgende tirade:

- Jeg kan ikke se for meg tap. Mitt hovedmål er å være profesjonell, men å drepe ham. Det er det alt dreier seg om. Vi er to menn, vi vil være i toppform, og han bør ville drepe meg, for jeg vil gjerne drepe ham.

(NTB-AFP)

HISSIG:</B> Mike Tyson lover Lennox Lewis tøffe tak.