HAR LAGT EN PLAN:  Rory McIllroy er i kanonform. Nå sikret han seg inn mot to nye Major-seirer.  Foto: NTB Scanpix
HAR LAGT EN PLAN: Rory McIllroy er i kanonform. Nå sikret han seg inn mot to nye Major-seirer. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg vil gjerne være den beste i min generasjon

Rory McIlroy er i kjempeform og har satt seg hårete mål.

Nå sikter golfstjernen seg inn på ytterligere to Major-seirer før årets sesong er omme.

Nordiren har de siste måneden bevist at han i øyeblikket er verdens beste golfspiller. Den siste bekreftelsen kom under forrige ukes PGA-turnering i North Carolina. Der gikk McIlroy til topps med sju slags margin, etter å ha gått tredjerunden på formidable 11 slag under par.

Denne uken skal verdenseneren forsvare fjorårsseieren i PGA Championship i England, og deretter går turen til Irish Open.

26-åringen har blitt blant de ti beste i seks av de åtte siste PGA-turneringene han har stilt opp i.

- Det er tre Major-turneringer igjen denne sesongen, og jeg tror banene de skal spilles på, passer meg godt, sier McIlroy til Sky Sports.

Vil være best British Open spilles på St. Andrews og PGA-mesterskapet går på Whistling Straits. Det er baner nordiren kjenner godt.

- Chambers Bay, der US Open spilles, er litt mer ukjent terreng. Men jeg har to gode muligheter for å vinne Major-turneringer og mange seiersmuligheter i tillegg til det, sier han.

26-åringen har også en ambisjon om å øke ledelsen på verdensrankingen. I øyeblikket leder han med mer enn 200 poeng på amerikanske Jordan Spieth. Svenske Henrik Stenson følger deretter.

- Jeg føler at jeg er i en generasjon med mange unge fremadstormende spillere, og jeg vil gjerne være den beste i den generasjonen, sier McIlroy til BBC.

- Jeg vil vinne mange flere turneringer, og jeg kan vinne mange flere Majors. Jeg har ikke satt meg mål om noe konkret antall, fordi jeg ikke vil legge unødig press på meg selv. Jeg vil bare være bedre enn alle andre, utdyper han.

Har lært av Tiger McIlroy har riktignok en lang vei å gå for å matche Tiger Woods. Amerikaneren står med 14 Major-titler.

- Hvis det er én ting jeg har lært av Tiger, etter å ha blitt kjent med ham, er det hvor hardt han jobber. De som jobber hardest, gjør det som oftest best, sier nordiren.

- Jeg kommer aldri til å bety like mye for golfsporten som Tiger gjorde. Han var et fenomen og trakk så mange til idretten på grunn av sin bakgrunn og måten han startet sin karriere, tilføyer han.

Årets sesong kommer garantert til å by på flere dueller mellom McIlroy og Woods.

(NTB)