IKKE FORSIKTIG:  Tross en middelmådig karriere i England, tror Villas-Boas på lysere tider i Russland. Foto: NTB Scanpix
IKKE FORSIKTIG: Tross en middelmådig karriere i England, tror Villas-Boas på lysere tider i Russland. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg vil gjøre det samme som Peter den store gjorde for St. Petersburg

André Villas-Boas legger lista skyhøyt.

I dag hadde André Villas-Boas sin første arbeidsdag som trener i Zenit St. Petersburg. Portugiseren har som mål å bygge et imperium i byen.

 Villas-Boas er i arbeid igjen etter at han måtte gå som Tottenham-manager i desember i fjor.

Han fikk sparken i Chelsea året før, men er likevel en ettertraktet mann fremdeles.

- En fantastisk by Torsdag tok han fatt på jobben som trener i Zenit St. Petersburg, der han etterfølger italienske Luciano Spalletti.

Villas-Boas sparte ikke på kruttet da han ble presentert og sa målet er å bygge en europeisk storhet.

- Jeg vil gjøre det samme for laget deres som Peter den store gjorde for St. Petersburg. Dette er en fantastisk by, sa Villas-Boas.

Peter den store grunnla byen i 1703 og utvidet også det russiske riket i sin regjeringstid.

Store ressurser Zenit eies av gasselskapet Gazprom, og de har latt klubben investere stort i jakten på europeisk suksess.

- Jeg har sett ambisjonene til ledelsen i form av Gazprom. Jeg er veldig glad for å få komme hit siden det står i stil med egne ambisjoner. Jeg håper å oppnå mye med Zenit, sier portugiseren.

Brasilianske Hulk, som spilte under Villas-Boas i Porto, og belgiske Axel Witsel ble hentet til klubben for enorme summer i 2012, men laget har fortsatt ikke satt sitt preg på mesterligaen.

De ble slått ut av av Dortmund onsdag selv om de vant bortemøtet 2-1.

Zenit vant sist den russiske serien i 2012.

(NTB)