Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vil gratulere Morten Olsen

Men Hareide er enig med Drillo i at nivået er jevnt i Skandinavia.

GANSKE ENIGE: Åge Hareide er enig med Drillo i at det ikke er store forskjeller på de skandinaviske fotball-landslagene. Men han vil gratulere Morten Olsen mer enn han vil snakke om flaksen til sin danske trener-kompis. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
GANSKE ENIGE: Åge Hareide er enig med Drillo i at det ikke er store forskjeller på de skandinaviske fotball-landslagene. Men han vil gratulere Morten Olsen mer enn han vil snakke om flaksen til sin danske trener-kompis. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Egil Drillo Olsen har vakt oppsikt med sine friske uttalelser om danskenes flaks etter at Danmark slo Sverige lørdag og ble VM-klare.

- Danskene har hatt så mye tur at det nesten ikke er til å tro. De har vært med på et par ran i denne kvaliken, sa Drillo.

Sitatene til Drillo går selvsagt sin seiersgang i Danmark, og var tidligere i dag den mest leste artikkelen hos den danske tabloidavisa B.T.

Men Drilos forgjenger Åge Hareide støtter Drillo i at Danmark har hatt hellet med seg, i alle fall i den ene kampen han så - bortekampen mot Portugal.

- Da hadde de tur som klarte å snu det, sier Hareide til Dagbladet.

Viktig slump
Hareide mener imidlertid at flaks og tilfeldigheter er en del av fotballen man ikke kan se bort fra.

- Det er viktig å ha med seg den såkalte slumpen. I vår kvalifisering var vi ikke spesielt heldige. Det gjelder både resultatene og måten målene kom på. Noen ganger har du hellet med deg, og det er da du vinner titler og cupfinaler.

- Burde Drillo likevel vært mer raus i uttalelsene sine om Danmark?

- Det får han velge. Selv er jeg god kompis med Danmarks trener Morten Olsen, og gratulerer ham med VM-plassen. Morten er en fotballens mann, og jeg er glad for at vi har en nordisk representant i VM. Danskene har alltid gledet oss med fotballen sin, sier Hareide.

Hareide støtter også Drillo på at nivåforskjellene mellom Norge, Sverige og Danmark ikke er så store.

- I min periode som landslagstrener (2003-2008) møtte vi Sverige to ganger. Vi slo dem i Hong Kong og vi slo dem på Råsunda. Så vi holder følge med svenskene. Men Sverige har vært flinkere enn oss i kvalikene sine, sier Hareide.

- Flere etablerte
I løpet av Hareides fem år som landslagssjef møtte han ikke Danmark.

- Men historisk har vi gjerne spilt jevnt også med danskene, mener Hareide.

Han ser likevel at Danmark og Sverige har noen fordeler som kan ha bidratt til bedre resultater enn Norge.

DANSK JUBEL: Her jubler Morten Olsen for den danske VM-plassen. Flaks, mener Drillo. Foto: EPA/Jeppe Michael Jensen
DANSK JUBEL: Her jubler Morten Olsen for den danske VM-plassen. Flaks, mener Drillo. Foto: EPA/Jeppe Michael Jensen Vis mer

- Både Sverige og Danmark har flere spillere som er etablert ute i de store ligaene. Hos oss er det bare John Carew, John Arne Riise, Morten Gamst Pedersen, Brede Hangeland og til dels Daniel Braaten i Toulouse som er etablert i store ligaer.

- Hvor mye betyr det?

- Det betyr enormt mye. Disse gutta møter verdensstjerner hver uke. Et godt eksempel er å se på Brede Hangland og hvordan han har utviklet seg fra han gikk fra Viking til FCK og videre til Fulham, hvordan han har tatt stegene videre, sier Hareide.

Håland: - Ikke flaks
Tidligere Start-stopper Atle Roar Håland spiller for den danske serielederen OB. Han er uenig med Drillo i at danskenes VM-plass kan forklares med flaks.

- Jeg synes ikke man kan si det når Danmark vinner gruppa si etter å ha spilt ti kamper mot lag som Portugal, Sverige og Ungarn. Da fortjener de å komme til VM. Det er en utrolig sterk prestasjon å være såpass suverene som de har vært. Selvsagt har man stang inn noen kamper og stang ut noen andre, men sånn er fotball, sier Håland til Dagbladet.

- Burde Drillo vært mer ydmyk i forhold til det Danmark har prestert?

- Han må få lov til å mene og si hva han vil. Men Danmark er et utrolig dyktig lag med mange gode spillere. De har Premier League-profiler og spillere fra Serie A, sier Håland.

Etter 11 serierunder - én av tre kamper mot hvert av de andre lagene i Superligaen - topper Hålands Odense Boldklub tabellen. Han synes det er vanskelig å sammenlikne nivået, men mener den danske fotballen skiller seg fra den norske på noen punkter.

- Hovedsaklig er det to forskjellige stilarter. Her i Danmark spiller man mer ballbesittende, og har større fokus på tekniske ferdigheter og hurtighet. Norsk fotball har en fordel på det fysiske og det taktiske. Men det er ikke snakk om store forskjeller, det er små nyanser, sier han.

IKKE FLAKS: Atle Roar Håland er uenig med Drillo om hellet danskene hadde på vei til VM-sluttspillet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
IKKE FLAKS: Atle Roar Håland er uenig med Drillo om hellet danskene hadde på vei til VM-sluttspillet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling