NYTT DESIGN: Kona til Petter Solberg står bak det røde og sorte. - Men kromfargen er min, sier Solberg. Foto: Petter Solberg World Rally Team / Scanpix
NYTT DESIGN: Kona til Petter Solberg står bak det røde og sorte. - Men kromfargen er min, sier Solberg. Foto: Petter Solberg World Rally Team / ScanpixVis mer

- Jeg vil ha en bil folk tar bilde av

Petter Solberg fikk designhjelp av kona.

Med flunkende nytt design på bilen, vil Petter Solberg (36) vise rallyrivalene at han er klarere enn klar til å herje med dem i VM.

Å drive eget rallyteam i VM er ikke bare-bare. Mindre enn ett døgn før Det internasjonale bilsportforbundet skulle kontrollere bilen før start i Rally Sverige, og med to dager igjen til sesongstart, sto den nye rallybilen klar.

Da hadde tre personer jobbet med å feste logoer og det nye designet til bilen på Solbergs eget verksted i svenske Torsby hele natt til tirsdag.

- Jeg er helt nødt til å fornye meg for å finne ny motivasjon. Jeg vil ha noe folk ser og vil ta bilde av, sier Petter Solberg til NTB.

Kona Pernilla Solberg er arkitekten bak det røde og sorte designet.

- Men kromfargen er meg, skyter ektemannen inn. Sammen eier de Petter Solberg World Rally Team, som satser «penger og prestisje i kamp mot verdenseliten».

Akkurat som i Flåklypa Grand Prix. Bare for tredje sesongen på rad.

- Går fælt Kjøredressene til Solberg og kartleser Chris Patterson var på vei med et budselskap rett fra systua i Italia tirsdag ettermiddag.

Rallybilen, en Citroën DS3 WRC, er leid fra Citroën i Frankrike og ankom Sverige så sent som søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det første Petter Solberg gjorde, var å ta den med ut på test.

- Bilen går fælt, men noen svar får vi ikke før løpet er i gang. Vi tror det skal bli tøft i kamp mot Ford, som skal ha fått til noe skikkelig bra for snøløp. Uansett får vi ikke gjort noe mer nå, mener Solberg.

Vil vinne Målet er å vinne VM. I fjor ble Petter Solberg første privatfører på seierspallen (3. plass) i rally-VM.

- Jeg er nødt til å sanke flere poeng enn i fjor, og da må jeg tenke langsiktig, være litt lur og fullføre løpene inn til poengplass. Det er målet før Rally Sverige.

Når Petter Solberg starter sitt 163. VM-løp i karrieren torsdag, er det fem år, fire måneder og 23 dager siden siste seier. Han avsluttet fjorårssesongen med to annenplasser.

Helt nye biler er på plass til årets rally-VM. Bilene er nå enklere enn tidligere og har 1,6 liters turbomotor som yter litt mindre enn den 2,0-literen som ble brukt tidligere.

(NTB)

LEIEBIL: Petter Solberg har leid fartsmonsteret, en Citroën DS3 WRC, fra selskapet i Frankrike. Foto: Petter Solberg World Rally Team / Scanpix
LEIEBIL: Petter Solberg har leid fartsmonsteret, en Citroën DS3 WRC, fra selskapet i Frankrike. Foto: Petter Solberg World Rally Team / Scanpix Vis mer