- Jeg vil ha en bil folk tar bilde av

Petter Solberg fikk designhjelp av kona.

NYTT DESIGN: Kona til Petter Solberg står bak det røde og sorte. - Men kromfargen er min, sier Solberg. Foto: Petter Solberg World Rally Team / Scanpix
NYTT DESIGN: Kona til Petter Solberg står bak det røde og sorte. - Men kromfargen er min, sier Solberg. Foto: Petter Solberg World Rally Team / ScanpixVis mer

Med flunkende nytt design på bilen, vil Petter Solberg (36) vise rallyrivalene at han er klarere enn klar til å herje med dem i VM.

Å drive eget rallyteam i VM er ikke bare-bare. Mindre enn ett døgn før Det internasjonale bilsportforbundet skulle kontrollere bilen før start i Rally Sverige, og med to dager igjen til sesongstart, sto den nye rallybilen klar.

Da hadde tre personer jobbet med å feste logoer og det nye designet til bilen på Solbergs eget verksted i svenske Torsby hele natt til tirsdag.

- Jeg er helt nødt til å fornye meg for å finne ny motivasjon. Jeg vil ha noe folk ser og vil ta bilde av, sier Petter Solberg til NTB.

Kona Pernilla Solberg er arkitekten bak det røde og sorte designet.

- Men kromfargen er meg, skyter ektemannen inn. Sammen eier de Petter Solberg World Rally Team, som satser «penger og prestisje i kamp mot verdenseliten».

Akkurat som i Flåklypa Grand Prix. Bare for tredje sesongen på rad.

- Går fælt Kjøredressene til Solberg og kartleser Chris Patterson var på vei med et budselskap rett fra systua i Italia tirsdag ettermiddag.

Rallybilen, en Citroën DS3 WRC, er leid fra Citroën i Frankrike og ankom Sverige så sent som søndag.

Det første Petter Solberg gjorde, var å ta den med ut på test.

- Bilen går fælt, men noen svar får vi ikke før løpet er i gang. Vi tror det skal bli tøft i kamp mot Ford, som skal ha fått til noe skikkelig bra for snøløp. Uansett får vi ikke gjort noe mer nå, mener Solberg.

Vil vinne Målet er å vinne VM. I fjor ble Petter Solberg første privatfører på seierspallen (3. plass) i rally-VM.

- Jeg er nødt til å sanke flere poeng enn i fjor, og da må jeg tenke langsiktig, være litt lur og fullføre løpene inn til poengplass. Det er målet før Rally Sverige.

Når Petter Solberg starter sitt 163. VM-løp i karrieren torsdag, er det fem år, fire måneder og 23 dager siden siste seier. Han avsluttet fjorårssesongen med to annenplasser.

Helt nye biler er på plass til årets rally-VM. Bilene er nå enklere enn tidligere og har 1,6 liters turbomotor som yter litt mindre enn den 2,0-literen som ble brukt tidligere.

(NTB)

LEIEBIL: Petter Solberg har leid fartsmonsteret, en Citroën DS3 WRC, fra selskapet i Frankrike. Foto: Petter Solberg World Rally Team / Scanpix
LEIEBIL: Petter Solberg har leid fartsmonsteret, en Citroën DS3 WRC, fra selskapet i Frankrike. Foto: Petter Solberg World Rally Team / Scanpix Vis mer