- Jeg vil ha førsteplassen

Men luksussituasjon kan bety endringer i Skulleruds U21-lag.

ENDA ET VANSKELIG UTTAK: Norges landslagssjef Tor Ole Skullerud har flust av alternativer før laguttaket før Italia, spesielt på midtbanen. Samtidig tenker Skullerud på belastningen på de mest aktive spillerne hittil i varme Israel. Her med assistenttrener Knut Tørum. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
ENDA ET VANSKELIG UTTAK: Norges landslagssjef Tor Ole Skullerud har flust av alternativer før laguttaket før Italia, spesielt på midtbanen. Samtidig tenker Skullerud på belastningen på de mest aktive spillerne hittil i varme Israel. Her med assistenttrener Knut Tørum. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

TEL AVIV (Dagbladet): Laguttaket er hodebry for Tor Ole Skullerud før morgendagens gruppefinale mot Italia, men det er et behagelig hodebry for U21-landslagssjefen.

Med fire A-landslagsspillere vel restituert og ellers en skadefri tropp skorter det ikke på alternativer, og spesielt på midtbanen har Skullerud mange å velge mellom.

- Jeg ser det som at det kommer inn ny energi, et større spekter å plukke laget fra. Flere alternativer, friske bein, det er utelukkende positivt, sier han på pressekonferansen dagen før kamp.

Luksussituasjon
Håvard Nordtveit er et åpenbart alternativ i den sentrale posisjonen på midten, og Markus Henriksen melder seg på i kampen om en indreløperplass. Samtidig har Stefan Johansen levert jevnt godt i den sentrale hittil i mesterskapet.

Legger du til Harmeet Singh, Anders Konradsen og Magnus Wolff Eikrem, så har du en hel gjeng med gode folk.

- Det er en luksussituasjon å ha så gode alternativer i midtbanerollen, og det er heller ikke gitt at ikke Håvard Nortveit og Stefan Johansen kan spille sammen. Det blir et vanskelig laguttak mot Italia og videre, men jeg liker det, sier Skullerud.

Endringer på Italia
Italia starter høyst trolig uten skadde Lorenzo Insigne i morgen, i tillegg har de gule kort på stjernen Marco Verratti og Matteo Bianchetti å tenke på.

Tor Ole Skullerud regner med at Italia, som allerede er klare for semifinale, kommer til å gjøre en del endringer før oppgjøret.

- Jeg vil tro at de tenker de er videre. Det er ikke vi per definsjon ennå. Jeg tror de tenker at de muligens hviler noen spillere. De har nok svetta litt de også, de kjenner på varmen, det er et element jeg tenker på også, sier landslagssjefen til Dagbladet.

- Tror du det er viktigere for Norge å unngå Spania i en eventuell semi enn for Italia?

- Nei, det tror jeg ikke, sier Skullerud.

Det er likevel et helt klart mål for ham at Norge vinner gruppa og går til semifinale som ener, selv om han antyder endringer i laget på grunn av belastningen så langt.

- Jeg stiller mitt beste lag for å slå Italia i morgen.  Jeg vil ha førsteplassen, jeg vil slå Italia og jeg vil vinne gruppa. Det blir hardt, men det er det vi går for, sier landslagssjefen.