Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vil ha Liverpool til Aker stadion

Solskjær håper på god motstand etter å ha knust Heerenveen.

VIL HA GODE LAG: Ole Gunnar Solskjær håper på god motstand å øve mot i Europa League, og trekker fram sitt favorittlag fra ungdomstida, Liverpool som en god kandidat. Foto: JERRY LAMPEN / EPA / NTB SCANPIX
VIL HA GODE LAG: Ole Gunnar Solskjær håper på god motstand å øve mot i Europa League, og trekker fram sitt favorittlag fra ungdomstida, Liverpool som en god kandidat. Foto: JERRY LAMPEN / EPA / NTB SCANPIX Vis mer

Heerenveen - Molde 1-2, 1-4 sammenlagt.

HEERENVEEN (Dagbladet): Norsk fotball skriker etter internasjonale oppturer.

I kveld fikk vi en særdeles overbevisende en fra Molde i Nederland - som cruiset til gruppespillet i Europa League etter å slått Heerenveen 2-1 på Abe Lenstra Stadion.

- Da vi scoret det andre skjønte jeg vi var videre. Da var kampen avgjort, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær.

4-1 sammenlagt mot laget som sist sesong ble nummer fem i Æresdivisjon kan ikke kalles annet enn bunnsolid, selv om det skal sies at nederlenderne har mistet nesten hele angrepsrekka i løpet av sommeren.

Nå venter seks kamper mot internasjonal motstand utover høsten for Molde og Solskjær. Det gir ikke bare verdifulle inntekter i form av rundt 10 millioner kroner i rene inngangspenger - men også verdifull matching på et høyere nivå.

- Jeg vil ha Liverpool! Vi vil ha gode lag på Aker Stadion, å øve mot oss, sier Solskjær.
Noen vil kanskje også si det gir kjærkommen selvtillit til norsk klubbfotball etter noen år med pinlige europacupresultater. Solskjær er opptatt av utviklingsmulighetene det gir for laget hans.

- Dette er en fantastisk kveld for klubben og spillerne. Nå får spillerne prøvd seg på et høyere nivå og lært, sier Solskjær.

Både Molde og Heerenveen hadde store sjanser før pause, vertene den aller største, men etter at Jo Inge Berget kontret inn 1-0 for Ole Gunnar Solskjærs menn var all spenning borte.
Pape Pate Diouf doblet ledelsen etter horribelt keeperspill, og i tillegg hadde Joshua Gatt, Daniel Chima Chukwa og Magne Hoseth enorme sjanser til å gjøre ydmykelsen total.

Hjemmefansen var etter hvert så resignerte at de jublet sarkastisk når Etzaz Hussain holdt lekestue med en Heerenveen-spiller ute på venstresida - og da laget deres reduserte ved Arsenio Valpoort på overtid.

- I første omgang følte jeg vi hadde kontroll. De hadde en del sjanser, men du merket at de hadde solgt målscorerne sine. De tok ikke vare på sjansene sine, sier Solskjær.

Forren-mål annullert Ole Gunnar Solskjær mente Molde var «langt under pari» i det første møtet med Heerenveen (2-0-seier) - og etterlyste langt bedre struktur og aggressivitet defensivt.

Samtidig forventet han at laget hans kom til å få kontringer og skape sjanser.

Solskjær fikk begge deler.

Faktisk kunne Molde tatt ledelsen allerede etter et minutt, da Magnus Wolff Eikrem traff Vegard Forren inne i boksen med et frispark. Midtstopperen ruvet som vanlig i luftrommet og stanget ballen i mål, men dommeren mente Forren var for tøff i ryggen på motspilleren, og underkjente scoringen.

Heerenveen fikk på ingen måte pasningsspillet til å sitte i starten av kampen, og det murret blant hjemmefansen da nok en pasning forsvant utover sidelinja.

KNUSTE HEERENVEEN: Moldes Vegard Forren (t.v.) i duell med Heerenveens Ramon Zomer. Foto:  JERRY LAMPEN / EPA / NTB SCANPIX
KNUSTE HEERENVEEN: Moldes Vegard Forren (t.v.) i duell med Heerenveens Ramon Zomer. Foto: JERRY LAMPEN / EPA / NTB SCANPIX Vis mer

Men vertene fikk en kjempesjanse etter 13 minutter: Martin Linnes tapte først duellen mot Arsenio Valpoort, og da sikringsspiller Kristoffer Vatshaug skulle rette opp feilen mistet han fotfestet, slik at Valpoort uhindret fikk storme inn i boksen. Pasningen hans traff spissmakker Filip Djuricic foran mål, men Espen Bugge Pettersen vartet opp med en meget kvalifisert beinparade.

Molde sleit faktisk ofte med å holde seg på beina på det sleipe underlaget, etter en kraftig regnskyll like før kampstart. Blant annet måtte Kristoffer Vatshaug ut på sidelinja og skifte til sko med skikkelige skruknotter. 

Men de gangene Molde-gutta holdt seg på beina og tok kontringssjansene som oppsto når Heerenveen trykket fram nesten hele midtbanen sin, ble det virkelig farlig foran målet til nederlenderne.

Joshua Gatt løp nærmere 70 meter med ballen i beina, og parkerte to Heerenveen-spillere, før han avsluttet fra nokså skrå vinkel. Ballen strøk like utenfor - og Jo Inge Berget var ikke langt unna å få tåa på ballen.

Samme Gatt fikk også en stor mulighet da keeper Nordfeldt ga retur på et frispark fra Wolff Eikrem, men igjen ble vinkelen for spiss.

Heerenveen var likevel aller nærmest en pauseledelse etter 44 minutter: Vegard Forren, som fram til da hadde ryddet opp i stor stil i egen boks, tapte for en gangs skyld en hodeduell mot Heerenveen-kaptein Ramon Zomer.

Heldigvis for Molde sto Mattias Moström på streken og ryddet unna.

Molde drepte spenningen Helt i starten av 2. omgang ble det igjen farlig foran Bugge Pettersen. Filip Djuricic danset seg forbi tre Molde-spillere med letthet, og igjen viste gjestenes sisteskanse at det neppe vil være et vågespill å gi ham tillit i VM-kvalifiseringen mot Island neste uke.

Men i stedet for Heerenveen-ledelse og full fyr i oppgjøret, drepte Molde nesten all spenning og entusiasmen hos hjemmefansen i det 54. minutt.

Joshua Gatt vendte fint opp med motspiller i ryggen, og sendte gjennom en stikker mot Jo Inge Berget. Han hadde fri bane mot mål, men så at vinkelen ble i overkant spiss, og ventet dermed ut Heerenveen-forsvareren som kom stormende.

Berget fikk all verdens tid til å sikte, og banket ballen i mål med vrista - via hanskene til keeper Nordfeldt.

Molde hadde fått det uhyre verdifulle bortemålet, og plutselig trengte Heerenveen fire for å avansere.

Så gode er ikke mannskapet til Marco van Basten - i den hjemlige serien har de bare scoret ett mål på tre seriekamper - og de siste 35 minuttene ble en rein transportetappe for Molde.

Joshua Gatt burde doblet ledelsen da Molde brøt ballen høyt i banen og kom på nok en giftig kontring. Men kanskje tok han seg i overkant god tid alene med keeper, for avslutningen var løs og gikk i foten på en travel Kristoffer Nordfeldt.

Det var likevel liten fare på ferde for Molde, som fjernet absolutt all tvil da Heerenveen-keeper Nordfeldt dummet seg ut etter 73 minutter.

Han hadde tilsynelatende full kontroll på et framspill fra Wolff Eikrem, men vartet opp med et redselsfullt mottak som ga Diouf muligheten til å snappe ballen. Fra vanskelig vinkel fant han åpningen og satte inn 2-0.

Derfra og inn handlet det bare om hvor stor seieren skulle bli - og den kunne og burde blitt større.

I stedet fikk Valpoort redusere for Heerenveen på overtid, uten at det spilte noen som helst rolle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media