- Jeg vil ha mer fotball og mindre snakk

Piiroja håper seieren mot Start gir FFK ro.

GLEDET SEG OVER SEIER: Raio Piiroja håper at ettermiddagens seier mot Start gir Fredrikstad ro til å konsentrere seg om det sportslige.Foto:  Jon Olav Nesvold / SCANPIX
GLEDET SEG OVER SEIER: Raio Piiroja håper at ettermiddagens seier mot Start gir Fredrikstad ro til å konsentrere seg om det sportslige.Foto: Jon Olav Nesvold / SCANPIXVis mer

||| FREDRIKSTAD (Dagbladet.no): Fredrikstad - Start 1-0.

Vertene hadde før dagens oppgjør tapt fem av de siste seks kampene, og var for alvor på vei mot bunnen av tabellen.

Intern uro i organisasjonen har heller ikke vært med på å gjøre dagene noe bedre i Fredrikstad den siste tiden.

Mot Start sørget imidlertid Amin Askars heading for en etterlengtet sportslig opptur. Nå håper stopperkjempen Raio Piiroja at skriveriene om Fredrikstad framover først og fremst omhandler det som foregår på banen.

- Jeg vil ha mer fotball og mindre snakk. Situasjonen i klubben er unødvendig blåst opp i media, og det er ikke ønskelig. Vi tok en fortjent seier idag og det var deilig, det kan du sitere meg på, sa den estiske landslagsspilleren med et smil om munnen.

Hjemmedominans
Start har åpnet sesongen glimrende, men måtte idag klare seg uten kometen Christian Bolaños som er på landslagsoppdrag for Costa Rica.

Hjemmelaget kom best igang, og hadde to gigantsjanser i løpet av de første fire minuttene av kampen.

Først headet Vidar Martinsen marginalt utenfor, før Everton Santos da Costa skjøt i stolpen alene med keeper.

Fredrikstad fortsatte sin dominans og det var nært et mysterium av brasilianeren Everton ikke satt ballen imål. Et skudd og to headinger utenfor syntes ganske så utrolig for de fremmøtte.

Lasse Staw i FFK-buret kunne nyte sommersola i "Plankebyen", for det Start produserte før hvilen var forferdelig. Uten et eneste skudd på mål hadde trener Knut Tørum mye å ta tak i pausen.

- Vi har kontroll på kampen, og bør lede etter å ha produsert så mange sjanser. Nå håper vi den sitter i kassa snart, sa FFKs assistent-trener Tom Freddy Aune i pausen.

- Vi kom aldri igang i 1.omgang. Våre offensive feil påvirket det defensive spillet, og vi var heldige som ikke lå under mer til pause, sa Start-trener Knut Tørum etter kampen.

Nydelig scoring

Fredrikstad gikk hardt ut også i 2.omgang, og fikk endelig lønn for strevet.

Raymond Kvisvik spilte fri Joachim Thomassen på venstrekanten.

Venstrebacken la et fint innlegg inn til Amin Askar, som stupte «rødbuksene» i ledelsen via hanskene til Kenneth Høie.

— Det kom et nydelig innlegg fra Joachim, så da var det bare å sette til panna, sa Askar.

MATCHVINNER: Amin Askar (midten) senket Start med et hodestøt.Foto:  Jon Olav Nesvold / SCANPIX
MATCHVINNER: Amin Askar (midten) senket Start med et hodestøt.Foto: Jon Olav Nesvold / SCANPIX Vis mer

Start svarte - nesten
Starts første mulighet kom i det 68 minutt, da innbytter Espen Børufsen la inn fra venstre. Geir Ludvig Fevang headet like utenfor FFK-målet. Børufsen var selv nær ved å utligne tre minutter senere, men skuddet ble reddet av Lasse Staw.

Start maktet å legge inn kraftig sluttspurt, og hadde flere store sjanser til å utligne. Nærmest var stjerneskuddet Mads Stokkelien som smalt ballen i tverrliggeren åtte minutter før full tid.

Men da verken han, Morten Hæstad eller Espen Børufsen maktet å omsette sine sjanser, sikret FFK tre livsviktige poeng hjemme i Fredrikstad.

— Guttene skal ha honnør for at de kjemper helt til siste slutt idag. Hadde vi vært heldige kunne vi fått med oss poeng. Likevel føler jeg vi taper fortjent, fortsatte Tørum.

FFK-trener Anders Grönhagen gledet seg over sine gutters prestasjoner idag:

- Vi leverte en flott 1.omgang. Endelig fikk vi det spillet vi har ønsket, med flere oppspillsmuligheter fremover på banen. Jeg gleder meg med guttene, dette har de fortjent, sa han.