Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vil ha revansj

Suzann Pettersen (21) åpnet med skuffende fem slag over par i sin US Open-debut i går. Hun er ikke engang blant de 100 beste. Men hun er likevel overbevist om at hun klarer cuten etter dagens runde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er innstilt på å revansjere meg etter dette. Jeg hadde nok sjanser til å få en god score, men greenene var som glassruter. De var veldig hurtige, sier en skuffet Suzann Pettersen til Dagbladet etter sin første opptreden i US Open. Umiddelbart etter at hun gikk i mål gikk hun ut for å trene foran dagens runde. - Cuten er ikke engang noe tema. Den skal jeg klare, sier en offensiv Suzann. «Tutta» er med i verdens største golfturnering for kvinner for aller første gang. Hun ble riktig nok invitert til fjorårets turnering på bakgrunn av at hun ble nummer to på Europa-touren i 2001, men kluss med papirer gjorde at US Open-debuten måtte utsettes til i år.

Dårlig start

I går gikk hun i ball med Helen Alfredsson fra Sverige og amerikanske Jacqueline Gallagher-Smith på Pumpkin Ridge Golf Club i delstaten Oregon. De tre begynte på hull 10, og «Tutta» fikk en dårlig start med bogey på første hull. Etter fire par fikk hun en ny bogey, og på det 8. hullet kom endelig dagens første birdie. Halvveis lå Suzann Pettersen på en brukbar 28.-plass, ett slag over par, sammen med blant andre den svenske golfstjernen Annika Sörenstam, som er turneringens store favoritt. Men så begynte det å gå galt. På de siste ni hullene hadde Norges beste kvinnelige golfspiller fem bogeys og en birdie. Dermed er hun langt nede på resultatlista i storturneringen etter den første av fire runder.

Topp 10

Det var i natt riktig nok bare seks slag opp til teten, og hvis den ambisiøse Oslo-jenta tar seg sammen i dagens andrerunde (starter 22.40 norsk tid), kan hun med store steg klatre oppover på lista. Hun har ikke misset cuten en eneste gang på noen av turneringene i årets USA-tour. Hun kommer trolig heller ikke til å gjøre det i dag, til tross for gårsdagens 76-runde. Og skulle ikke Suzann lykkes helt med å klare målet om topp 10, får 22-åringen mange nye sjanser til å klare det i åra som kommer. 22,3 millioner kroner ligger i premiepotten i årets US Open i golf, den 58. i rekken. Vinneren får drøyt fire millioner kroner. Startfeltet består av 156 spillere hvorav 133 er profesjonelle. Da Dagbladet gikk i trykken i natt, lå Suzann på en 110. plass.

SVAKT: Suzann åpnet svakt i US Open-debuten med sju bogeys.