- Jeg vil heller bomme og bli hatet av alle i landet

Bendtner vil nekte å la andre ta straffe i en EM-finale.

I FORM: Nicklas Bendtner skapte store problemer for Manchester City for en uke siden, og det hjalp nok til å styrke et allerede velfungerende selvbilde.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
I FORM: Nicklas Bendtner skapte store problemer for Manchester City for en uke siden, og det hjalp nok til å styrke et allerede velfungerende selvbilde.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLISVis mer

Fotballstudio kl. 13.45: Sunderland - Tottenham

(Dagbladet): At Nicklas Bendtner er velsignet med en velutviklet selvfølelse er ingen hemmelighet, og den siste tida har også prestasjonene for Sunderland vært i nærheten av å stå i stil til hans egne tanker om seg selv.

I sommer skal Bendtner være spydspissen for Danmark i det som er blitt kalt dødens gruppe i EM, og det er tydeligvis noe som passer 24-åringen bra.

- Jeg gleder meg ubeskrivelig mye til å spille for mitt land i EM om to små måneder, skriver Bendtner i sin nye spalte i Ekstra Bladet i dag.

Ingen andre får ta finalestraffe
Der gjør han det også klart at han alltid har visst at han vil være den som scorer målene - og som blir husket for det.

Han vil ha ansvaret, og det gjelder også når det virkelige presset kommer, for eksempel ved en straffe i EM-finalen.

- Livet som angriper stiller krav, og de oppfyller jeg. Jeg ville for eksempel ikke overlate til noen andre å ta en straffe i en EM-finale. Jeg vil heller risikere å brenne det, og bli hatet av hele landet. Heller ta den risikoen enn å ikke stille opp. Man skal ha en sterk psyke som tåler litt av hvert, skriver Nicklas Bendtner.

Veien til EM-finale er uansett lang for Danmark, som er trukket sammen med Nederland, Portugal og Tyskland i gruppe B.

Kamp nummer 100
Aller først skal Bendtner konsentrere seg om Champions League-jagende Tottenham på Stadium of Light i formiddag, der Sunderland som oftest er en tøff oppgave for alle lag.

Martin O'Neill har virkelig fått skikk på Black Cats, som tross lite å spille for bare har tapt en av sine åtte siste hjemmekamper.

Bortelagets viktige Aaron Lennon er fortsatt småskadd, og Harry Redknapp sier ifølge BBC at vingen trolig bare tåler en kamp i påskeprogrammet.

Bendtner, som har scoret fire ganger på de siste fem kampene, får forøvrig sin Premier League-opptreden nummer 100 dersom han starter mot Spurs i formiddag.