- Jeg vil heller skyte deg enn å selge deg til den fyren nå

Ferguson forsøkte å stoppe salget til Real Madrid.

 VILLE HINDRE EXIT:  Sir Alex Ferguson og Cristiano Ronaldo har mange gode minner å se tilbake på i United. Da Ronaldo ønsket å bli solgt til Real Madrid, forsøkte skotten å sette en stopper for salget. FOTO: AFP PHOTO / ANDREW YATES
VILLE HINDRE EXIT: Sir Alex Ferguson og Cristiano Ronaldo har mange gode minner å se tilbake på i United. Da Ronaldo ønsket å bli solgt til Real Madrid, forsøkte skotten å sette en stopper for salget. FOTO: AFP PHOTO / ANDREW YATESVis mer

(Dagbladet): Da mulighetene for å forlate Manchester United vippet over til å bli realitet for Ronaldo i 2009, gjorde Ferguson en avtale med sin portugisiske juvel.

- Jeg dro til huset i Portugal, og han viste et sterkt ønske om å få dra til Real Madrid. Da sa jeg til han: Du kan ikke gå i år, ikke etter måten Roman Calderon (tidligere president i Real Madrid, journ.anm.) har tilnærmet seg denne saken, skriver Ferguson i sin selvbiografi.

Kranglefanter Calderon og Ferguson havnet nemlig flere ganger i ordkrig med hverandre gjennom media, og sistnevnte var alt annet enn fornøyd med hvordan den tidligere Real-presidenten flørtet åpenlyst med Ronaldo og en mulig overgang til spanjolene.

- Jeg vet at du vil dra til Real Madrid, men jeg vil heller skyte deg enn å selge deg til den fyren nå. Hvis du fortsetter å prestere og ikke tuller det til, og noen kommer med et tilbud som slår alle verdensrekorder, så vil jeg la deg gå.

- Han overgikk alle de andre store jeg har trent Ferguson måtte som kjent likevel se sin stjernespiller flytte til sydligere breddegrader sommeren 2009. Et salg som fortsatt svir for den gamle United-manageren.

- Cristiano var den mest begavde spilleren jeg har trent. Han overgikk alle de andre store jeg har trent i United- og det er mange. Vi hjalp Ronaldo med å bli den spilleren han er, og han hjalp oss å gjenobre spenningen og utfoldelsen på Manchester Uniteds lag, skriver Ferguson.

 DÅRLIG FORHOLD:  Tidligere Real-president Ramon Calderon, hadde ikke en spesielt høy stjerne hos Sir Alex. FOTO: AP Photo / Paul White
DÅRLIG FORHOLD: Tidligere Real-president Ramon Calderon, hadde ikke en spesielt høy stjerne hos Sir Alex. FOTO: AP Photo / Paul White Vis mer